Правителствата, изправени пред пандемията от коронавирус, трябва да стимулират координирано

...
Правителствата, изправени пред пандемията от коронавирус, трябва да стимулират координирано
Коментари Харесай

МВФ е готов да мобилизира заеми от 1 трилион долара

Правителствата, изправени пред пандемията от ковид, би трябвало да подтикват координирано международната стопанска система, в случай че желаят да стабилизират обстановката. За това прикани ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в понеделник.

Всички ограничения, цялата работа, без значение дали става дума за паричната политика, за бюджета или за регламенти, е по-ефикасна, когато се прави координирано, написа Георгиева.

Въпреки че слагането под карантина и общественото разграничаване са вярното наставление за битка с въздействието на COVID-19 върху публичното здраве, тъкмо противоположното е належащо, когато става въпрос за обезпечаване на световната стопанска система, показва тя.

Постоянният контакт и тясната съгласуваност са най-хубавото лекарство, с цел да се подсигурява, че икономическата болежка, породена от вируса, е относително краткотрайна.

Много държавни управления към този момент са подхванали обилни стъпки, като главните ограничения се афишират ежедневно - в това число смелите и координирани вчерашни решения по паричната политика, акцентира Георгиева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР