Правило ли ви е впечатление, че урината мирише по странен

...
Правило ли ви е впечатление, че урината мирише по странен
Коментари Харесай

Лош дъх: Вижте кои храни и напитки влияят на обонянието ни

Правило ли ви е усещане, че урината мирише по чудноват метод, откакто сме яли аспержи? А питали ли сте се за какво чесънът оставя неприятен мирис? Много хора споделят, че усетът на портокаловия сок директно след миене на зъби е непоносим. Документалната поредност „ Знаеш ли по какъв начин? ” по канал „ Da Vinci ”, който е част от, разкрива любопитни секрети, за които евентуално не сте и подозирали, или най-малко не сте се замисляли. В един от епизодите науката разкрива по какъв начин някои храни и питиета въздействат на обонянието ни.

Изследовател прави теоретичен опит. В него се тества урината на морски свинчета, които са яли аспержи. Резултатите демонстрира, че метанетиолът е в по-високи количества, а той има характерна миризма на кисело зеле. Въпреки тази миризма, зеленчукът е доста потребен, пише .

Защо чесънът мирише толкоз мощно и усещаме усета му през целия ден след изразходване? В състава му има вещество, наречено алин. По създание алинът няма аромат, само че незабавно след сдъвкването му или нарязването на чесъна, той се преобразува в алицин. Човешкото тяло не може да усвои алицина, по тази причина дъхът ни може да мирише на чесън даже след 48 часа. Молекулата влиза в урината ни, белите дробове, даже потта.

Пастата за зъби измива доста от вкусовите кафези, които се намират върху езиците ни. По този метод след миене усетът на добре познати ястия и напитки може да ни се стори друг. Ментолът в пастата пък потиска сладкия усет.

Супер развлечение и безвредна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от, е занимателна и безвредна цифрова среда, която децата елементарно ръководят сами. Телевизионните канали и наличие са особено подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете съгласно неговата възраст, платформата дава опция и за основаване на голям брой детски профили със занимателна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслаждения на определено наличие на всички устройства.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР