Правилното управление на взаимносвързаните природните ресурси е в основата на

...
Правилното управление на взаимносвързаните природните ресурси е в основата на
Коментари Харесай

Хората използват природни ресурси така, че вече са достигнати критични точки, сочи доклад на ООН

Правилното ръководство на взаимносвързаните естествените запаси е в основата на опазването на нашата планета. Това се показва в изследване, извършено от мозъчния концерн на Организация на обединените нации - Университета на Организация на обединените нации. Според проучването хората експлоатират естествените запаси до степен, в която към този момент са достигнати " сериозни точки ", a всички проблеми са разумно свързани.
На процедура това значи да не считаме хората и природата като два обособени детайла, а да приемем метод на взаимно битие. Ще би трябвало да се основат повече зелени пространства в нашите градове, да се оставят реките да се движат естествено. Ще адресираме по този метод и много от сериозните точки, за които към този момент споменахме.
Кейтлин Ебърли, съавтор „ Interconnected Disaster Risks “

Шест са главните проблеми, които съгласно създателите, би трябвало да бъдат адресирани. Това са покачването на температурата на планетата, всеобщото привършване на запасите от подпочвени води и водоносни хоризонти, топенето на ледниците, изключителното увеличение на галактическия отпадък и ускореното изгубване на типовете и техните екосистеми.
Използваме главно спътници, с цел да следим по какъв начин се употребява почвата и измененията в тази сфера, само че също по този начин вършим мониторинг на подпочвените води и топящите се ледници. Тази информация е нужна за по-добро ръководство на естествените запаси и за по-ефективен проект за опазването на биоразнообразието и хабитата на типовете.
Д-р Зита Себесвари, главен създател „ Interconnected Disaster Risks report “

Организация на обединените нации твърди, че взаимосвързаните проблеми се нуждаят от междуправителствени резолюции и решения. В края на отчета се слага въпросът дали можем да променим държанието си по отношение на планетата като цяло, с цел да се стигне до съответни резултати.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР