Правилното подреждане на съдовете в съдомиялната машина е гаранция, че

...
Правилното подреждане на съдовете в съдомиялната машина е гаранция, че
Коментари Харесай

Как правилно да поставяте съдовете с съдомиялната?

Правилното нареждане на съдовете в съдомиялната машина е гаранция, че те ще бъдат добре почистени. Освен това е належащо уместно оформление на пространството в устройството от стопански аргументи.

Съдомиялна машина ни освобождава от ежедневното и постоянно недолюбвано обвързване да мием чинии. Не всеки обаче е наясно с обстоятелството, че единствено вярното нареждане на съдовете дава най-хубави резултати при измиване.

Основни правила за вярното нареждане на 

Най -важното предписание е броят на съдовете - при никакви условия не би трябвало да претоварвате съдомиялната машина. Това може да повреди машината. Дори преди да поставите съдовете, е належащо да отстраните всички по-големи замърсявания и примеси като камъни, кости или останки от ястията. Когато подреждате, внимавайте съдовете да не се припокриват. Такъв пропуск може да докара до строшаване на една от чиниите да вземем за пример. Освен това те може да не са изцяло чисти, след края на програмата. Много е значимо да подредите всички съдове съгласно размера. Най-малките би трябвало да се слагат от горната страна, до момента в който огромните би трябвало да се поберат в долната кошница на съдомиялната машина. Подобно предписание важи и за интензивността на замърсяването. Винаги поставяйте по-малко мръсни съдове от горната страна, до момента в който мощно нечисти съдове в долната част на съдомиялната машина. Всички съдове би трябвало да бъдат подредени по подобен метод, че да не блокират движещите се елементи. На първо място, те не би трябвало да блокират дюзите на шайбата, които би трябвало да могат да се въртят свободно.

Горна кошница 

Поставете деликатни и дребни съдове в горната кошница на съдомиялната машина, като да вземем за пример чаши, чаши, дребни чинии, чаши и чинийки. Всички ножове, принадлежности за хранене и кухненски такъми също би трябвало да се слагат в горната кошница. Трябва обаче да запомните да ги поставите плоски и релативно постоянни. Една доста значима забележка тук - не поставяйте сребърни и стоманени принадлежности дружно в съдомиялната машина, защото това може да ги накара да ръждясат по-бързо. 

Много е значимо съдовете да бъдат сложени по доста постоянен метод, тъй че да не се движат под въздействието на мощен поток вода. Това също ще предотврати тяхното разваляне.

Долна кошница за съдомиялна машина

Долната кошница е предопределена най-вече за всички огромни съдове, като тенджери, тигани, огромни и дълбоки чинии, капаци, чинии. Това е и място, където е най-добре да поставите най -мръсните съдове, които изискват доста почистваща мощ. Дълбоките съдове, като тенджери, се слагат най-добре с отвора надолу. Всички останали би трябвало да бъдат сложени наклонено, тъй че водата да може да тече свободно от тях.

Никога не поставяйте дървени, пластмасови съдове, които не могат да се мият в съдомиялна машина. Не мийте в нея ръчно рисуван и украсен порцелан, буркани с етикети, свещници и скъпи предмети.

Също по този начин не забравяйте да употребявате подобаваща стратегия за всяко пране. Избираме я според от деликатността на съдовете и степента им на замърсяване. Най -удобното решение е да употребявате автоматизирана стратегия, която автоматизирано контролира продължителността на работа и температурата по отношение на мръсотията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР