Правилното хранене е един от най-лесните начини да поддържате добри

...
Правилното хранене е един от най-лесните начини да поддържате добри
Коментари Харесай

Яжте тези супер храни за контрол на кръвната захар

Правилното хранене е един от най-лесните способи да поддържате положителни равнища на кръвната захар и да се чувствате добре. Стойностите на глюкозата в кръвта са свързани с значими процеси, които въздействат осезаемо на силата, настроението и глада.

Подходящата диета може да ви помогне да се справите с наднормено тегло, преддиабетно положение, както и диабет вид 2. Когато избирате храни с невисок гликемичен показател, може сполучливо да предотвратите внезапното повишаване и рухване на захарта.

Включете в менюто си тези 7 продукта, които оказват помощ да поддържате естествени равнищата на инсулина и кръвната захар. Освен това са заредени с фибри, минерали и потребни мазнини.

1. Канела

Ако имате проблеми с кръвната захар и апетита, това е чудесна добавка за плодове, питиета, десерти и смутита. Канелата има високо наличие на феноли, като спомага за по-добра инсулинова сензитивност и постоянна глюкоза. Други подобаващи подправки са карамфил, джинджифил, куркума и риган.

2. Какао

Семената му съдържат епикатехини, които оказват помощ за регулацията на кръвната захар, активирайки значими протеини. Какаото е богато на антиоксиданти и е доста добър избор за хора с диабет.

3. Вишни

Всички плодове покачват кръвната захар, само че някои от тях имат доста по-нисък гликемичен показател. Заменете десерта и въглехидратните плодове с порция вишни, чиито пигмент се дължи на потребните съединения антоцианини.

4. Яйца

Техният гликемичен показател е 0, което значи, че не афектират равнищата на кръвната захар. За сметка на това оказват помощ да останете сити и да си набавите значими минерали и аминокиселини.

5. Авокадо
Яжте това при високо кръвно налягане
С времето високото кръвно води до увреждания на кръвоносните съдове и риск от съществени здравословни проблеми. Не можем да направляваме...
Прочети повече
Страхотен източник на положителни полиненаситени и мононенаситени мастни киселини, нужни за уравновесена диета при диабет. Те основават възприятие на задоволеност и имат позитивен резултат върху кръвното налягане и инсулиновата сензитивност.

6. Ябълков оцет

Оцетната киселина благоприятства храносмилането и стомашно-чревната флора. Преди хранене може да консумирате лъжица оцет, разтворена във вода, с цел да предотвратите прекомерното повишаване на кръвната захар.

7. Риба и ядки с потребни мазнини

Комбинацията от протеини и Омега-3 мастни киселини е доста потребна и зареждаща, изключително при проблеми с кръвната захар. Изберете риби като сьомга, пъстърва, риба звук и скумрия, които засищат, без да покачват кръвната захар. Бадемите са едни от най-подходящите ядки при диабет, тъй като гликемичният им показател е към 0, а също така съдържат магнезий и хром.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР