Прави впечатление, не само в парламента, но и извън парламента,

...
Прави впечатление, не само в парламента, но и извън парламента,
Коментари Харесай

Атанас Атанасов, ДБ: Готови сме да получим третия мандат, имаме план как да бъде реализиран

" Прави усещане, освен в Народното събрание, само че и отвън Народното събрание, че първата политическа мощ - ГЕРБ не подхващат никакви дейности да си обезпечат болшинство. Аз не виждам никакво изпитание от страна на ГЕРБ да основат държавно управление през първия мандат. Единият вид е да върнат мандата несбъднат, другият е да предложат държавно управление и то да бъде определено, само че не от тези политически сили, от които му се желае на Бойко Борисов ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

Депутатът от Демократична България съобщи, че в Народното събрание към този момент се обрисува коалиция сред партиите, които поддържаха кандидатурата на Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание, а по-късно се сплотиха към връщането на хартиената бюлетина. Според него в границите на тази коалиция влизат ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

" Явно Борисов, желаейки да бъде част от реформаторските сили, желае коалиция с " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " - нещо, което няма по какъв начин да се случи, тъй като ние декларирахме, че няма да подкрепим първия мандат ", означи Атанас Атанасов.

По думите му от " Демократична България " не вземат участие в неофициални диалози за сформиране на кабинет сега. Според него е явно, че първият мандат няма да се състои.

Атанасов съобщи, че опитът за нанасяне на промени по Изборния кодекс преди избори цели да даде предимство на избрани партии на изборите за локална власт и го дефинира като " контрапродуктивен ".

" Опитът да се върне хартиеното гласоподаване ще ни върне в това време, в което имаше стотици хиляди невалидни бюлетини ", сподели още той.

Атанасов удостовери, че сред политическите групи на " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " е имало диалог, в който е обсъждано взаимно явяване на партиите в София.

" Ние отидохме на тези диалози със напълно друга цел, а пък организирахме един напълно различен диалог. По тематиката за сформиране на държавно управление и за мандати отделихме напълно малко време. Във втората част единственото нещо, което бяхме запитани, и то от вицепрезидента, беше дали сме подготвени да получим третия мандат, в случай че стигне до трети мандат ", изясни във връзка с консултациите при президента Румен Радев от през днешния ден съпредседателят на Демократична България.

Атанасов твърди, че от " Демократична България " са подготвени да получат третия мандат и са подготвени с проект, по който той да бъде осъществен. Но това съгласно него не анулира нуждата да се положат старания при първия и втория мандат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР