Прави впечатление на всички поведението на министър-председателя Борисов в предизборна

...
Прави впечатление на всички поведението на министър-председателя Борисов в предизборна
Коментари Харесай

Борисов безогледното погазва предизборните правила

„ Прави усещане на всички държанието на министър-председателя Борисов в предизборна акция. Вижда се, че както и преди, по този начин и по време на предизборната акция, за този човек няма правила, няма закони. И той необмислено погазва всички правила и правила в законодателството по отношение на осъществяване на предизборната акция. Използвайки държавния запас и публичните средства министър-председателят прави своята предизборна акция. Ето за какво ние като най-голямата опозиционна и парламентарно показана партия подхващаме нужните дейности да сезираме съответните институции за безогледното държание на Бойко Борисов. ” Това съобщи на изключителна конференция в централата на Българска социалистическа партия секретарят на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов.

Брифингът бе даден по отношение на писмата на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова до европейски водачи и институции, ЦИК, Съвет за електронни медии, както и апела към всички медии и снабдители на медийно наличие в България във връзка с нарушаването на изборното законодателство от премиера. На конференцията участваха юрисконсултът на Българска социалистическа партия Аглика Виденова и специалистът от Международния отдел на „ Позитано “ 20 Мирослава Гатева.

Във връзка с грубите нарушавания на изборното законодателство от Бойко Борисов Българска социалистическа партия сигнализира на най-високо политическо равнище ръководителя на Европейския парламент - Давид Сасоли и ръководителя на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Перес.

Българска социалистическа партия сезира и генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич, ръководителя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Рик Даемс, Дорис Барнет - ръководител на Групата на социалистите в Парламентарната асамблея на ОССЕ, както и други политици и организации на най-високо равнище, ангажирани с гарантиране честността на изборите.  

„ На 7 март български малките екрани, вестници и онлайн медии излъчиха срещи с гласоподавателите на ръководителя на ръководещата партия ГЕРБ Бойко Борисов и претендентите Томислав Дончев и Николай Нанков. Репортажите, въпреки и без изискуемите от закона надписи, ясно демонстрираха тримата настоящи държавници да организират предизборни срещи и да вършат предизборни обещания, употребявайки държавен превоз, защита и логистика. ” С тези думи се обръща в писмо до европейските водачи и институции водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова .

В писмото се показва, че това е крещящо нарушаване на Изборния кодекс, който не разрешава използването на държавен запас в предизборната акция и контролира финансирането на акцията и медийните предавания, с цел да подсигурява равнопоставеността на претендентите. „ Само трима министри не са претенденти за народни представители, което ни навежда на мисълта, че злоупотребата с държавни средства е планувана ”, акцентира ръководителят на Българска социалистическа партия. Тя напомня, че през последните няколко дни се следят репортажи на срещи с разнообразни обществени групи и корист с административни запаси.

Нинова показва още, че на 5 март министър председателят е провел среща с музикалните реализатори и им е даде обещание 4,2 милиона държавна помощ. „ Кандидати на ръководещите са жури в телевизионни шоута в най-гледаното време. Върви реклама на Българската войска с гласа на министъра на защитата, водач на младшия сътрудник в обединението и претендент за народен представител ”, разяснява още водачът на българските социалисти.

„ Вярваме, че тези дейности хвърлят сянка върху честността на целия избирателен развой ”, безапелационна е тя в писмото си. Българска социалистическа партия към този момент  сезира държавните органи – ЦИК и Съвет за електронни медии, с цел да прекратят тези практики.

„ Надяваме се това да предизвика реакция както от тях, по този начин и от интернационалните институции. ”, показва вяра Корнелия Нинова.

„ Продължаваме да разчитаме на Вашата поддръжка за почтени и свободни избори в България, където всички партии имат равни благоприятни условия да показват своите платформи и претенденти ”, декларира на европейските водачи Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР