Прави се всичко възможно новите Ф-16 да бъдат посрещнати на

...
Прави се всичко възможно новите Ф-16 да бъдат посрещнати на
Коментари Харесай

Началникът на ВВС: Прави се всичко възможно Ф-16 да бъдат посрещнати в Граф Игнатиево

Прави се всичко допустимо новите Ф-16 да бъдат посрещнати на авиобазата до Граф Игнатиево, сподели пред БНР началникът на Военновъздушните сили генерал–майор Димитър Петров.

Докладът за положението на защитата сигнализира към този момент за проблеми при реконструкцията на пистата и нейното наводнение при дъжд. Ген. Петров обаче увери, че при „ прогноза за времето, която разрешава “, след водосвета на 6 май – Гергьовден, над София ще прелетят изтребители.

Той разяснява и визитата на ген. Джеймс Хекер, командващ на Съюзното военновъздушно командване на НАТО.

„ Той посети авиобаза „ Граф Игнатиево “. Запозна се с инфраструктурата. Срещна се и с сътрудниците, които носят дежурство в интегрираната система Противовъздушна отбрана на НАТО. Определено остана удовлетворен от това, което вършим за посрещане на новия аероплан, за подготовката на хората и визията за бъдещето “.

През 2025 година ще дойдат самолетите и ние ще сме подготвени да ги посрещнем, съобщи ген. Петров.

„ Военновъздушни сили ще направи всичко допустимо, както и МО, да ги посрещнем в точния момент. Има едни минимални условия, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да приемем самолетите. Те ще бъдат покрити. Надявам се оптимален брой от обектите, които би трябвало да бъдат построени, да бъдат приключени “.

Той разяснява казуса с наводняването на пистата.

„ Полосата би трябвало да дава отговор на условията за употреба. Няма да бъде призната, в случай че не дава отговор.

Имам всички уверения на Главната дирекция, че полосата ще е подготвена преди да дойдат самолетите. Не мисля, че ще би трябвало да се търси друго летище, на което да ги посрещнем “.

Подготовката на летците върви по график, увери той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР