Прави сe подготовка за зимното поддържане на пътя за Рилския

...
Прави сe подготовка за зимното поддържане на пътя за Рилския
Коментари Харесай

Пътят до Рилския манастир се подготвя за зимата

Прави сe подготовка за зимното поддържане на пътя за Рилския манастир, споделиха специалисти. Това става след среща на регионалния шеф на Кюстендил инж.Александър Пандурски с шефа на Агенция " Пътна инфраструктура " Иво Иванов по сигнал на игумена Адрианополския свещеник Евлогий, че пътят не се поддържа добре.

Почистени са към 50 м канавка, режат се клони от крайпътни дървета, почистено е и при издигнатия преди месеци полутунел над с.Пастра, само че обектът е замразен до издаване на Акт-16.

Дърводобивна компания е запълнила към 50 м от канавката до пътя за Рилския манастир - тя към този момент е почистена, съобщи БНР.

При полутунела над с.Пастра имаше насъбрани останки от строителни материали, които са отстранени. Там трябваше да се преасфалтира износващият слой по платното, само че това не става заради проблеми с компанията реализатор.

От две седмици се прави изрязване на клони по крайпътни дървета, които при снеговалеж може да паднат върху платното. От през днешния ден се вкарват и предизвестия за осъществяване на подготовителни за зимата действия и за ремонтни оп 20-километровото трасе до Рилския манастир.

Непосредствено до Светата обител би трябвало да се подмени счупено преди месеци огледало до павираната улица при западното манастирско крило, което ориентира водачите за насрещно движещи се МПС, постоянно и рейсове, или за пешеходци.

Огледалото и един от пътните знаци на това място би трябвало да се подменят от Общината в Рила, зам.-метът на града Лазар Чавков:

" Ние имаме ангажимент за огледалото, само че не е направено още, не знам каква е повода. Кметът разпореди да се възобнови, но какво се случва ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР