„Прави ми лошо впечатление, че се говори за Прокуратурата като

...
„Прави ми лошо впечатление, че се говори за Прокуратурата като
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Задържането на Борисов не е правосъдие, а символично насилие

„ Прави ми неприятно усещане, че се приказва за Прокуратурата като цяло. Там работят 2500-300 души. Не може да се жигосваме цялата институция. На процедура Прокуратурата не е имала условия и нови обстоятелства, които да я накарат да извърши някакви процесуално следствени действия”. Така разяснява общественият психолог Росен Йорданов проблема с обвиняванията сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата във връка със задържането на експремиера Борисов, Аранудова и Горанов.

По думите институцията има право да повдига обвинявания, само че следствието се прави от помощни органи в изпълнителната власт.

Социалният психолог уточни още, че не става дума единствено за Гешев и за последните 12 години. Той посочи, че има директна връзка сред доверието сред хората, доверието сред институциите и благоденствието. Освен това същинската правосъдна промяна има потребност от конституционни промени. Но за това се изисква народен консенсус.

Социологът Андрей Райчев от своя страна изясни, че президентът Радев е имал две служебни държавни управления, а Борисов и обвинения Гешев не са на власт от 8 месеца.
Аз съм „ за” промяна в Прокуратурата, само че това не е пътят. Няма никакво подозрение, че обществото е извънредно недоволно от правосъдната система. Видя се, че никакъв вид отвън конституционна промяна няма. Но в този случай става дума за подмяна на правораздаването със алегорично принуждение.

Какво направи Рашков – унижава едни хора. Тоест, не се прави промяна в правораздаването, а наслаждения за тълпата, арести на лица, които хората ненавиждат. Лъжат ви. Аз съм за правораздаване, а не за менте правораздаване, съобщи Райчев.

Искаме ли да живеем в страна, където ще ни хранят с арести. Искате това, което се случи по времето на ръководството на Борисов, още веднъж да се повторя – да минем още веднъж в режим на арести, попита риторично социологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР