Правен принцип, заложен в Лисабонския договор, изисква от държавите-членки на

...
Правен принцип, заложен в Лисабонския договор, изисква от държавите-членки на
Коментари Харесай

Лисабонският договор изисква да изолираме дипломатите на Русия и Беларус

Правен принцип, заложен в Лисабонския контракт, изисква от държавите-членки на Европейския съюз да изолират дипломатите на Русия и Беларус. Това припомни бившият министър по европейските въпроси Гергана Паси пред БТВ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7612
Принципът на взаимна политическа обязаност ангажира европейската общественост да не изпраща и да не приема предложения от Русия и Беларус.

„ Представители на Русия и Беларус, в това число на равнище посланици, да не бъдат канени на събития, проведени от Европейски Съюз или от страните членки, както и противоположното. Моментът е вододелен и би трябвало да си дадем сметка, че няма по какъв начин да търсим общественост с страна, която изсипва ракетите си върху цивилни граждани и заплашва целия свят с нуклеарно оръжие. Според дипломатическия протокол няма опция за самопокана “, разяснява Гергана Паси.

Представители на посолствата идват единствено при изпратена от протокола на Народното събрание или в тази ситуация на външно министерство покана 
Още на 3 март посланикът ни в Лондон Марин Райков оттегли с нота поканата за банкет в посолството към съветския си сътрудник във Англия. Тогава Райков аргументира отхвърли в словото си.

Три  месеца по-късно  италианският президент не предложения посланиците на Русия и Беларус на публично събитие. От началото на експанзията всички държавни институция в Северна Македония не изпращат предложения към представителя на Русия, упълномощен в Скопие.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР