Пратка висококачествен кокаин на стойност най-малко 20 милиона евро е

...
Пратка висококачествен кокаин на стойност най-малко 20 милиона евро е
Коментари Харесай

Кокаин за 20 милиона евро е причината за задържането на Верила в Ирландия

Пратка първокачествен кокаин на стойност минимум 20 милиона евро е открита при претършуване на товарен транспортен съд в пристанище Шанън Фойнс в Лимерик във вторник, написа Irish Times.

Операция, включваща чиновници на митническата работа по приходите, подкрепени от An Garda Síochána, стартира на пристанището във вторник вечерта, откакто MV Verila, регистриран във Валета, Малта, товарен транспортен съд за насипни товари дебаркира към 10:30 сутринта същата заран.

Irish Times схваща, че на борда на кораба са открити минимум 300 кг, а може би 500 кг кокаин. Това би довело до оценка по тегло сред 20 и 35 милиона евро, въз основа на оценката на Garda от 70 000 евро за кг кокаин.

Източници от Garda обаче считат, че товарът евентуално е бил с доста висока непорочност, защото множеството колета кокаин са на мястото на импорт. Това значи, че опиатът може да бъде разводнен доста с мощта на смесващи сътрудници, преди да бъдат продаден на улицата.

Този развой на разбъркване и групиране евентуално би сложил възможна улична стойност на пратката сред 60 и 105 милиона евро. Същите източници на Garda декларират, че пратката ще би трябвало да бъде изследвана и претеглена и равнищата на непорочност ще бъдат избрани посредством тестване, преди да може да бъде направена публична и дефинитивна оценка на пратката.

Наркотиците са били скрити в бала, а с тях са открити помощно средство за плаваемост и GPS маяк. Служителите по приходите и полицията считат, че пратката е трябвало да бъде изхвърлена зад борда в даден миг, евентуално с цел да бъде взета от морето от някой, който да бъде изваден на брега.

Смята се, че 20 000-тонният транспортен съд е превозвал зърно. Корабът за насипни товари плава под южноевропейски байрак и се допуска, че е почнал своя маршрут до Фойнс от пристанище в Канада на 9 декември.

Корабът трябваше да бъде подложен на цялостен обзор в сряда, като екипажът също трябваше да бъде арестуван в Ирландия за разпити като част от следствието. Полицията се пробва да откри кой е взел участие в опита за контрабандна интервенция.

Миналия септември към 2000 кг кокаин на стойност 157 милиона евро - най-голямата конфискация от този тип в историята на страната - беше открита, когато корабът за насипни товари MV Mathew беше иззет от управляващите край крайбрежията на Ко Корк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР