Пратеникът на ООН за Либия предупреди, че битката за Триполи

...
Пратеникът на ООН за Либия предупреди, че битката за Триполи
Коментари Харесай

Пратеник на ООН: В Либия ще има дълга и кървава война

Пратеникът на Организация на обединените нации за Либия предизвести, че борбата за Триполи е " единствено началото на дълга и кървава война " и прикани за незабавни стъпки за унищожаване на потоците от оръжие, които подхранват битката.
В послание към Съвета за сигурност Гасан Саламе сподели, че доста страни доставят оръжие на приетото от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи и на силите, водени от Халифа Хафтар, съобщи БГНЕС.
Хафтар, който е подкрепян от Египет и Обединените арабски емирства, започва атака на 4 април, с цел да завземе столицата, само че силите му са затънали в южните околности на Триполи.
" Аз не съм Касандра, само че насилието в покрайнините на Триполи е единствено началото на дълга и кървава война на южните крайбрежия на Средиземно море, застрашавайки сигурността на непосредствените съседи на Либия и по-широкия средиземноморски район ", сподели Саламе.
Без незабавни дейности за прекъсване на потока от оръжие, " Либия ще затъне в революция, която евентуално би могла да докара до безредно положение на страна всички против всички или до делене на страната ", сподели той.
Призивът му идва, откакто държавното управление на Триполи, учредено на национално съглашение, разгласява фотоси през уикенда на десетки бронирани транспортни средства, създадени в Турция, които съгласно неговата страница във Facebook са нови доставки за бойците му.
Интернет страници, подкрепящи Хафтар, също демонстрират снимков и видеоматериал с създадени в Йордания бронирани коли, които били доставени на Либийската национална войска, водената от Хафтар мощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР