Пратеникът на Иран в ООН Амир Саид Иравани заяви, че

...
Пратеникът на Иран в ООН Амир Саид Иравани заяви, че
Коментари Харесай

Иран твърди, че не участва в никакви действия срещу американските военни сили

Пратеникът на Иран в Организация на обединените нации Амир Саид Иравани съобщи, че страната му не е взела участие в никакви дейности или офанзиви против американските военни сили , заяви във вторник полуофициалната осведомителна организация Tasnim, представена от " Ройтерс ".

Съединените щати упрекнаха йеменските хуси, съдружници на Иран, за  след експлоадирането на и палестинската въоръжена формация Хамас на 7 октомври.

Подкрепяните от Иран милиции също.

На брифинг с кореспонденти в понеделник съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че Вашингтон има " всички учредения да има вяра, че тези офанзиви, макар че са били осъществени от хусите в Йемен, са изцяло позволени от Иран ".

Тази седмица в интернационалните води в южната част на Червено море. Хусите признаха, че са направили офанзиви с дронове и ракети против два израелски кораба в региона, съгласно тях.

Говорителят на външното министерство на Иран Насър Канаани също отхвърли като " безпочвени и неконструктивни " забележките на английското държавно управление, че Иран е виновен за всевъзможни офанзиви от въоръжени групировки, които поддържа.

" Както ясно декларирахме преди, съпротивителните групи не одобряват заповеди от Техеран да се изправят против военните закононарушения и геноцида, осъществени от Израел ", добави Канаани.
 Докато Израел стяга клещите в Газа, за Иран става по-сложно
Докато Израел стяга клещите в Газа, за Иран става по-сложно

Иран не желае спорът да ескалира в такава степен, че това да допусна директна и персонална роля на режима на аятоласите в него
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР