Пръскат ни с химия, а медиите мълчат“ – фраза, която

...
Пръскат ни с химия, а медиите мълчат“ – фраза, която
Коментари Харесай

„Пръскат ни с химия, а медиите мълчат“: Вярващите в „кемтрейлс“ отново се задействаха


„ Пръскат ни с химия, а медиите мълчат “ – фраза, която е постоянно срещана в обществените мрежи и нормално поддържа видеоклипове, за които се твърди, че демонстрират така наречен „ кемтрейлс “.

Любителите на тайните теории считат, че кондензационните следи от самолетите ни тровят с всевъзможни химикали. През годините те са упреквани за съвсем всички болести и естествени аномалии.

Според вярващите в теорията елементарните кондензационни следи изчезват доста по-бързо, до момента в който „ кемтрейлс “ явно съдържат други субстанции, които ги карат да бъдат по-издръжливи.

Конспиративната доктрина е една от най-разпространените в света, а нейното начало може да бъде проследено до 90-те години на предишния век.

„ Кемтрейлс “ началото

Първоначално се зародила концепцията, че самолети на международните елити разпръсват отровен метал – барий, който се употребява, с цел да се понижи пасивно популацията на планетата.

През 1996 година Американските Военновъздушни сили разгласили отчет за въздействие върху времето посредством разнообразни химикали, сходно на разбиването на градоносни облаци. Тогава били упрекнати от обществото, че ги „ пръскат с мистериозни вещества “. С разпространяването на теорията Военновъздушните сили почнали да получават хиляди писма от ядосани жители по тематиката.

Барият е химичен детайл, който се употребява най-често във вакуумните тръби, като да вземем за пример луминесцентните лампи. Той се употребява също във фотографията, медицината, производството на стъкло и бои и други

При приемането на по-високи дози барий от човек се следят стомашно-чревни разстройства, мускулна уязвимост, затруднено дишане и повишение или намаляване на кръвното налягане. Разтворимите бариеви съединения са токсични за хората, животните и растенията.

„ Кемтрейлс “ еволюцията

През годините и изключително след 2000-ната година, теорията за „ кемтрейлс “ претърпява редица метаморфози и в този момент „ белите следи в небето “ се упрекват за съвсем всичко – от разпространяването на COVID-19 до насилствена имунизация за същото заболяване.

„ Кемтрейлс “ се показват също като инструмент за международна доминация. В обществените мрежи тези теории изобилстват на всички места, като някои инфлуенсъри даже дават препоръки по какъв начин да се предпазим от нездравословното въздействие. Един от методите е да сложим купичка с оцет навън пространство – това изчиствало химикалите във въздуха.

„ Кемтрейлс “ и България

Разбира се, тази тайна доктрина по никакъв метод не подминава нашата страна.

В приложението „ Аз, репортерът “ в границите на един ден получихме няколко видеоклипа по тематиката.



„ Така наподобява небето над селото и троянския балкан тази заран. Какви са тези самолети? Нормално ли е тези следи да не изчезват през целия ден? “, написа един от потребителите.

„ Странно разчертаване на небето над България от странни самолети “, написа различен.

„ И след това приказват нелепости, че това не е химия, с която ни тровят, а надали не е натурална съставна част. Вие сами преценете. Само ще вметна, че тая гняс повече от четири часа се разстила над София “, написа трети.

В обществените мрежи също се следи усилване на изявленията по тематиката в някои групи, още веднъж с сходни текстове и пояснения към тях. А обяснението е доста просто.

Науката споделя

Кондензационните следи на самолетите са водна пара.

При избрани метеорологични условия въздухът на огромна надморска височина е много мокър, само че въпреки всичко незадоволително, с цел да се образува облак. Ако обаче аероплан премине на това място, отделените от него водни пари и отработени газове образуват дребни капчици, които температури от минус 50 градуса неотложно замръзват и стават забележими като облаци.

При избрани климатични условия тези облаци могат да останат непромени с часове. Често те се разпръскват от вятъра. В взаимозависимост от това какъв брой придвижване има във въздуха, какъв брой високо лети самолетът, дали той се снишава или се издига, следите от него наподобяват по друг метод. Контурите се дефинират от траекторията на полета. Ако контурите са прекратени на избрани места, това се дължи на другата централизация на водни пари в околната атмосфера.

В взаимозависимост от влажността на въздуха те могат да останат в продължение на часове в небето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР