Практиката е показала, че предизборните коалиици са най-устойчиви във времето

...
Практиката е показала, че предизборните коалиици са най-устойчиви във времето
Коментари Харесай

Никола Минчев: Когато започне рулетката с мандатите, за нас е важно да вземем първия

" Практиката е посочила, че предизборните коалиици са най-устойчиви във времето след изборите. Към такава коалиция вървим и в настоящия миг, макар някои нюанси в позициите, изразени първоначално. Все отново си представям, че на изборите през април ще се явим дружно всички партии от Политическа партия и Демократична България ". Това разяснява пред Никола Минчев от " Продължаваме промяната " - заместник-председател на Народното събрание.

Изглеждаше, че нюансите идваха от " Да, България ", уточни той и добави обаче, че няма подозрение, че в тях има предпочитание за общо явяване на изборите: 

" Нямам подозрение, че желанието е налице. Просто има елементи, които би трябвало да бъдат изчистени в хода на диалозите. Листите са първото, което идва на разум на всеки, само че мисля, че това е въпрос, който няма да е препъникамъкът в последна сметка ". 

Предмет на диалози е името на бъдещата групировка, сподели Минчев. По думите му ще има едно име, основано особено за обединението, а в скоби може да бъдат допълнени обособените партии. 

Той разгласи, че текат първи диалози за структурата на обединението. Според него този развой няма по какъв начин да не е почнал, тъй като няма доста време за взимане на тези решения. 

Като евентуални сътрудници Минчев вижда всички организации и субекти, които се смятат за продемократични, прореформаторски и проевропейски настроени и които имат за цел да извадят България от " този коловоз " и страната да поеме по своя по-модерен път на икономическо развиване и нулева приемливост към корупцията. Като образец за такава организация той уточни " Правосъдие за всеки ". " Спаси София " споделиха, че няма да вземат участие на парламентарни избори, само че поддръжка от тяхна страна за локалните избори би била добре пристигнала, сподели още депутатът. 

От Политическа партия нямат терзания за превефенциите по време на вота. Ако някой претендент е съумял да притегли сериозен преференциален избор, значи той е доста разпознаваемо лице и това е положително за цялата листа, счита Никола Минчев. По думите му няма причина да възпират подобен преференциален избор. Той удостовери, че ще бъде в листата за изборите, само че не би било драма, в случай че не е на избираемо място. 

Предишният път да не се явихме дружно с Демократична България, тъй като имаше чувството, че поотделно можем да спечелим повече електорат, изясни Никола Минчев и добави: 

" Този път ние се целим във взимането на първия мандат и налагането на нашия дневен ред в политическата конюнктура ". 

Надали 49-ото Народно събрание ще даде коренна разлика, само че и дребните нюанси са значими, изрече мнението си той. Когато стартира рулетката с мандатите, за нас е значимо да вземем първи мандат, безапелационен бе Минчев. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР