Праистория, Античност и Средновековие са историческите периоди, които ще обсъждат

...
Праистория, Античност и Средновековие са историческите периоди, които ще обсъждат
Коментари Харесай

Българо-македонската комисия заседава днес в София

Праистория, Античност и Средновековие са историческите интервали, които ще разискват членовете на смесената Българо-македонска комисия експертна комисия в София през днешния ден и на следващия ден.

 © БГНЕС
Те ще се опитат да намерят взаимно задоволително решение по забележките, които имат за учебниците в двете страни. Членовете на комисията от двете страни се пробват да сближат мненията си и да изготвят предварителни рекомендации, които могат да бъдат признати в окончателната форма на идващото съвещание при започване на юни и по-късно да бъдат дадени като рекомендации и за двете държавни управления.

Директорът на македонския Институт за национална история Драги Георгиев, съобщи пред македонски медии, че през днешния ден и на следващия ден ще бъдат прегледани забележките, които Скопие има във връзка с българските учебници за пети и шести клас, както и бележките, които има българска страна за македонските учебници за шести и седми клас.

Комисията е основана за решение на исторически и просветителни въпроси, в сходство с член 8, алинея 2 от Договора за добросъседски връзки и съдействие сред България и Република Северна Македония от 2017 година Председател от българска страна е Ангел Димитров, някогашен дипломат на България в Скопие, а от македонска - Драги Георгиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР