Прадядото на Ерик Дрегни напуска Норвегия, когато тя е най-бедната

...
Прадядото на Ерик Дрегни напуска Норвегия, когато тя е най-бедната
Коментари Харесай

Да изживееш норвежката мечта

Прадядото на Ерик Дрегни напуща Норвегия, когато тя е най-бедната страна в Европа. Повече от 100 години по-късно неговият внук се завръща в една от най-богатите страни, с цел да изживее норвежката фантазия.
Потеклото му допуска, че е квалифициран за среща със скандинавската страна, само че се оказва, че локалните имат с какво да изненадат Ерик. Колоритните традиции, характерните им разбирания за живота и… обичайна кухня съумяват да го впечатлят. Ерик ни показва Норвегия в цялостния ѝ искра – от невероятната ѝ история, през изключителната обществена и социална система, спиращите дъха естествени дадености до ексцентричните ѝ поданици.
 Още мистерии по Коледа Още мистерии по Коледа
Коледният сезон е време за извършване на добрини, искрящи светлини и пара, издигаща се от чашите в мразовити вечери. Сезон на благосклонност,...
Ерик Дрегни преподава публицистика, креативно писане, британски и италиански език в университета в Минесота. За написването на „ Да изживееш норвежката фантазия “ той печели влиятелна стипендия тъкмо когато схваща, че брачната половинка му е бременна. Това прави едногодишния престой на фамилията в Норвегия доста по-трепетен. Дрегни е създател на 19 книги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР