PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер официално придоби bTV

...
PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер официално придоби bTV
Коментари Харесай

Келнер сложи свой шеф на бТВ, Дидие от Нова - при комшиите, шамар за бг властта - slava.bg

PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер публично закупи bTV Media Group след финалната транзакция по договорката с досегашния притежател съдебномедицинска експертиза (Central European Media Enterprises), като той поема освен българската, само че и всички останали малките екрани на американската група в цяла Източна Европа.

Важната вест в действителност е, че Келнер не се е поддал на натиска на българската власт да отстъпи бТВ на ръководещия олигархичен кръг. Това проличава по обстоятелството, че PPF назначава нов основен изпълнителен шеф на CME Bulgaria - Любош Йетмар, заяви бизнес групата.

Той има 20-годишен опит в радиостанции и малките екрани. Работил е за Warner Home Video и за HBO (Чехия и Словакия), както и за чешката GES Group.

Йетмар ще дава отговор за интервенциите, бизнес тактиките и растежа на компанията в България.
Досегашният основен изпълнителен шеф на bTV Media Group Флориан Скала към този момент остава на позицията си, излиза наяве от известието до медиите.

В коментар за назначението си самият Йетмар споделя, че ще резервира независимостта на bTV Новините, което още един път потвърждава, че не е минал рекетът на бг властта:
“bTV e добре ръководена компания с извънреден потребителски обсег и известност на марката. Мой приоритет е да продължа задачата на bTV посредством даване на самостоятелни и справедливи вести, както и висококачествено забавление за нашите фенове. "

За да няма никакво подозрение новият началник добавя:

"PPF схваща жизненоважната роля на самостоятелните и справедливи медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към полезностите, които направиха новините на bTV доста уважавани ", публично отсича компанията.

Още един пестник за ръководещата олигархия е знаковото предопределение в групата на Келнер на мениджъра на Нова телевизия, преди да я купят братя Домусчиеви и да го принудят да напусне и той да се отдаде на отдих в гръцката си вила на о.Амуляни.

PPF назначава някогашния началник на Нова телевизия Дидие Щосел за основен изпълнителен шеф на съдебномедицинска експертиза за Чехия, Румъния, Словакия и Словения. На този декор прозвуча комично „ отговорът”, опитан да се показа като вест - към този момент оповестяваната информация, че Домусчиеви получават Канал 3, чиято де юре собственичка без друго ръководи повече от година Нова, дружно с няколко дребни музикални тв канала и радиостанции.

При оповестяването на продажбата на съдебномедицинска експертиза не бе посочена съответна цена за българския пакет медии. Цялата договорка за малките екрани в Източна Европа на американския тръст е на стойност 2,1 милиарда $.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР