PPF Group и Home Credit разпродават руските си банкови активи

...
PPF Group и Home Credit разпродават руските си банкови активи
Коментари Харесай

PPF Group разпродава руските си активи и дъщерни дружества


PPF Group и Home Credit разпродават съветските си банкови активи и дъщерни сдружения, оповестиха от компанията.

Те ще бъдат продадени на група самостоятелни вложители, водени от Иван Тиришкин.

Придобиването на Home Credit and Finance Bank (HCFB) и нейните дъщерни сдружения от гореспоменатата група ще докара до продажбата на Home Credit Group от съветския пазар.

Иван Тиришкин играе значима роля за образуването на основите на актуалните финансови пазари на Русия като основен изпълнителен шеф на фондовата борса RTS. След като влага и мащабира редица изтъкнати финтех компании в Русия, Иван Тиришки е един от създателите на SPB Exchange, а в този момент е ръководител на нейния ръб на шефовете, както и един от най-големите ѝ акционери. SPB Exchange е една от водещите обществено търгувани финтех платформи в района.

Съгласно договорката казахстанската банка Home Credit, дъщерно сдружение на HCFB, ще бъде продадена на акционери и определени топ мениджъри на PPF и Home Credit.

Тази транзакция ще бъде осъществена по спретнат и структуриран метод, с цел да се подсигурява последователност за чиновниците и клиентите на Home Credit в Русия и Казахстан. HCFB и неговите дъщерни сдружения работят дейно и в сходство с настоящата регулаторна и правна среда в Русия и Казахстан.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР