PPF Group е новият собственик на 95% от акционерното участие

...
PPF Group е новият собственик на 95% от акционерното участие
Коментари Харесай

Новият собственик на Нова телевизия

PPF Group е новият притежател на 95% от акционерното присъединяване на шведската компания Modern Times Group (MTG) в Нова Телевизия. Това е компания ръководена от чешкия милиардер Петр Келнер. Тя ще купи и 5% от Eastern European Media Holdings S.A. Сделката е оценена на 185 млн. EUR. Ще бъде финализирана през идващите няколко месеца. Предстои нужното утвърждение от регулаторите.

„ Изградихме Nova до първа медийна група в България с 33% пазарен дял от аудиторията и притежател на някои от най-хубавите цифрови марки в страната. Под отличното управление на Дидие Щосел и мениджърския му екип Nova се трансформира във водеща цифрова развлекателна група и бих желал да благодаря на всички, които направиха това допустимо. Инвестициите на MTG са фокусирани в развиването на нашата скандинавски развлекателни студиа и световни цифрови вертикали, поради което и намерихме нов дом за българските ни чиновници с сътрудник, който да влага в бъдещето на Nova. Пожелаваме на Дидие и целият екип на Nova нескончаем триумф. Това ще докара до затваряне на интернационалните ни развлекателни интервенции и ще направи MTG по-фокусирана група, което е в сходство с нашата авансово декларирана тактика ", споделя Йорген Мадсен Линдеман, президент и основен изпълнителен шеф на MTG, представен в прессъобщението.

В последния доклад на „ Нова броудкастинг груп “ се виждат двуцифрени растежи и на приходите, и на облагата. Спад обаче регистрира делът на българската публика на годишна база, а пазарът на телевизионна реклама пораства.

У нас MTG пристигна през 2008 година, с придобиването на „ Нова броудкастинг груп “. Компанията в началото влага в Balkan Media Group Limited, ръководеща каналите Diema, а по-късно закупи Nova за 620 млн. EUR. В портфолиото са телевизионните канали от групата – Нова, Кино Нова, Диема, Диема Спорт, Диема Спорт 2, Диема Фемили и „ Нетинфо ". В тях работят близо 650 чиновници.

Петр Келнер е считан за най-богатият източноевропеец. Притежава 16 милиарда USD, а ръководи активи на стойност 35 милиарда EUR в банкови, финансовия, застрахователния, имотния браншове. Развива активност в страни като Румъния, Съединени американски щати, Виетнам, Китай, Русия, Словакия.

Това не е първата крупна инвестиция на Келнер в България. Той е притежател на GSM-операторът Telenor.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР