ПП разшири политическото си присъствие в страната и като партия,

...
ПП разшири политическото си присъствие в страната и като партия,
Коментари Харесай

ПП отрича да е станала член на АЛДЕ: Не сме част от европейска структура

„ Политическа партия разшири политическото си наличие в страната и като партия, която държи на задачата България да заеме водещо място в Европейски Съюз, сме в непрекъснат контакт с евентуални европейски сътрудници. Към момента Политическа партия не е член на европейска конструкция и когато настъпи смяна в това отношение, ще бъде публично оповестена. Подобно решение ще бъде взето от Националния съвет на Политическа партия, като за момента такова няма. "

Повод стана публикувана по-рано денем информация, че европейското политическо семейство на Движение за права и свободи към този момент е приело за собствен член и партията на Кирил Петков и Асен Василев, оповестява „ “.

Наши източници от централата на АЛДЕ също отхвърлиха Политическа партия да е станала към този момент член на европейските либерали. Името на партията не попада и в листата с членове на уеб страницата на АЛДЕ.

По време на съвещанията на Европейския съвет, когато се събират ръководителите на всички страни от Европейски Съюз, министър председателят Николай Денков взе участие в лидерските срещи на групата " Обнови Европа ". Неин член е и Движение за права и свободи като част от АЛДЕ. Още преди година тогавашният министър председател от Политическа партия Кирил Петков беше поканен на срещите на " Обнови Европа " от френския президент Еманюел Макрон, защото партията му нямаше свое политическо семейство, няма и евродепутати. Традицията продължава и през днешния ден, макар че Политическа партия не е член на нито една от европейските обединения в тази група.

В края на май предходната година, към момента като министър председател Петков разгласи, че Политическа партия има покана да се причисли към групата на европейските либерали " Обнови Европа ", само че сложи изискване да се премисли участието на Движение за права и свободи там
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР