ПП излъгаха, като заявиха, че идват с готов екип и

...
ПП излъгаха, като заявиха, че идват с готов екип и
Коментари Харесай

Георги Георгиев: София не може да има Фейсбук кмет, нито общината да е бюро за конгресен туризъм

ПП излъгаха, като обявиха, че идват с подготвен екип и незабавно могат да стартират да ръководят. Това съобщи пред бТВ Георги Георгиев, заместник-председател на Столичния общински съвет от ГЕРБ-СДС.

" Имаше един филм за булката дезертьор, ние тук имаме заместник-кмет дезертьор, и то по най-важния сектор ", пошегува се той, визирайки заместник-кмета по строителството Иван Матов.

„ Три месеца нямахме назначен зам.-кмет по строителството в София. Назначиха един сътрудник, който работи два месеца, лишили са му правата без никакво пояснение. Кметът на София със заповед му е лишил правата да разпорежда строителство. След като дадохме гласност заместник-кметът Иван Матов подаде оставка. “ – разясни Георгиев.

„ На всички въпроси се дава отговор с сбити постове във Facebook. Сега се разбра, че Васил Терзиев още веднъж е в чужбина. Той доста обича - всяка втора седмица е или в отпуск, или в командировка. Не се заяждам, само че доста е рано след петия месец да пътуват толкоз постоянно. “ - уточни Георги Георгиев, като означи, че не е редно общината да бъде превръщана в бюро за конгресен туризъм.

„ Не може София да има Facebook кмет. Той би трябвало да бъде на терен. Това не значи да не излиза в отпуск или да не пътува, само че да има зам.-кметове, които да работят. „ Продължаваме промяната “ дадоха обещание, че идват с подготвен екип и „ стартират от първия ден “. Готовият екип е толкоз подготвен, че три месеца издирваха зам.-кмет по строителството. За зам.-кмет по финанси бе оповестена една дама, която на четвъртия ден напусна. Казаха ми, че си е събрала саксиите. Имаме зам.-кмет по правните въпроси, който не е дееспособен правист по българско право. Той не се е явил в Министерството на правораздаването, където да издържи изпит. Той ще следи за спазването в общината на закони, които не е учил. “ акцентира зам.-председателят на СОС.

„ Стандартът и методът на живот на кмета би трябвало да се трансформират, в деня, в който постави клетва. Зейнали са дупки по улиците, имаме десетки сигнали за кърлежи в зелените площи. ” – означи той.

По думите му, в случай че Терзиев в действителност имаше работещ, екип, пътуванията му не била били проблем, само че подобен няма и проблемите на София не се вземат решение.

Георгиевпосочи, че сега се работи единствено тези детски градини и ясли, които са стартирани при ГЕРБ и не се работи по нови планове.

Той изрази отчаяние, че от ПП-ДБ са отхвърлили предлагането за увеличение на заплатите на медицинските сестри в детските градини, а в същото време нараснали заплатите на висшите чиновници с 200%. Допълнителните разноски за сестрите биха били едвам 10 хиляди лв..

Оправданието за отхвърли било, че министърът на финансите Асен Василев заречен на Терзиев сумата за медицинските сестри да бъде отделена от държавния бюджет – това обаче не е направено.

„ С непозната пита помен, а питата я няма “, добавиГеорги Георгиев.

„ Васил Терзиев обещаваше да няма ремонт на ремонта. Решението му е въобще да няма поправки. “ – сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР