ПП ГЕРБ-СДС внесе вот на недоверие срещу правителството на Кирил

...
ПП ГЕРБ-СДС внесе вот на недоверие срещу правителството на Кирил
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе вот на недоверие

ПП ГЕРБ-СДС внесе избор на съмнение против държавното управление на Кирил Петков. Мотивът на опозицията е неуспех на кабинета в обществените финанси и икономическата политика.
"Внесохме вота на съмнение към политиката на Кирил Петков, внесохме промени в Изборния кодекс за гласоподаване с бюлетини. Абсолютно уверени сме, че би трябвало да дадем опция на българските жители да гласоподават и с хартиена бюлетина на предварителните избори ". Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атансова пред публицисти в Народното събрание, съобщи БГНЕС.
Тя заяви, че ПГ на ГЕРБ е предложила в програмата за тази седмица на Народното събрание да бъде прегледан „ оня законопроект на Българска социалистическа партия, който някак необичайно към този момент два месеца престоява в чекмеджето на ръководителя на правната комисия от "Продължаваме смяната ".
"За нас е безусловно необяснимо по какъв начин обединението, част от която внася подобен законопроект, другата част да не позволява за разглеждане и разискване тематиката в елементи. Именно поради това ние считаме, че с изключение на нашия законопроект за смяна в Изборния кодекс, който е извънредно неотложен, да бъде прегледан в правна комисия, следва парламентарната зала през тази седмица да прегледа Изборния кодекс, импортиран от ПГ на Българска социалистическа партия с вносители Георги Свиленски и Филип Попов. Още повече, че доколкото знам Българска социалистическа партия на своя Национален конгрес взе решение за сходна смяна ", сподели в умозаключение Атанасова.
От партията оповестиха, че са събрали нужните подписи за внасяне на вота и стартират договаряния, на които ще поканят всички парламентарни сили. Първата покана ще бъде за най-малката група.
От ГЕРБ обявиха още, че предварителни избори не е най-хубавото в тази обстановка, само че това ще е по-малко неприятното решение. "Ние се докарахме до обстановка, в която всички решения са неприятни. Предсрочните избори са по-малко неприятното решение ", съобщи Томислав Дончев.
От опозицията също подчертаха, че става дума за коалиция, в която връзките очевидно се контролират със закани, изнудване, напън, а поддръжката очевидно се обезпечава посредством пазарлъци. "Най-важният мотив - на тази тъга би трябвало да се постави край. Това е тъга за всички, за сътрудници, депутати ", добави Дончев.
ГЕРБ се аргументираха още, че имаме галопираща инфлация в България, като тази през 1997 година, а тази инфлация през днешния ден не се дължи на войната. „ Ако при нас инфлацията е 15%, в Европа тя е 8%. В страни надалеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска ", безапелационен е Добрев. Това държавно управление би трябвало да си подаде оставката, това държавно управление ще бъде запомнено като неспособно и лобистко ", акцентира още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР