ПП-ДБ внесе жалба срещу решението на ЦИК за отмяна на

...
ПП-ДБ внесе жалба срещу решението на ЦИК за отмяна на
Коментари Харесай

ПП-ДБ внесе жалба срещу решението на ЦИК за отмяна на машинното гласуване

ПП-ДБ внесе тъжба против решението на ЦИК за анулация на машинното гласоподаване. Жалбата е подадена посредством ЦИК до Върховен административен съд. Това сподели Никола Минчев от партията, представен от БГНЕС.

Тук към този момент топката е в ЦИК да препрати цялата кореспонденция до съда, добави Минчев. Според закона това се прави неотложно, а съдът има тридневен период да се произнесе по жалбата. С оглед значимостта на случая оптимално скоростното изговаряне е в публичен интерес.

Получихме информация и че машините за гласоподаване, които са пристигнали в разнообразни градове, към този момент се подготвят да се връщат в централния склад в София. Призовавам членовете на ОИК да не прибързват с това деяние, а да изчакат развиването на проблема през днешния ден, сподели още Минчев.

Никола Минчев съобщи, че ЦИК има основанието да преразгледа решението си, тъй като има подадена тъжба до Върховен административен съд, както и отговор от страна на МЕУ, който към този момент е даден. “Докладът на ДАНС приканвам да бъде публикуван, той не е конфиденциален, с цел да се види за какви проблеми става въпрос, които да наложат анулацията на машинното гласоподаване ”, акцентира депутатът от ПП-ДБ.

Васил Пандов, също от ПП-ДБ, прикани Върховен административен съд да се произнесе в границите на деня, с цел да стане ясно по какъв начин да действат всички Общински изборни комисии. “Когато има подадена тъжба в съда машинното гласоподаване не е анулирано. Чуваме, че и други изборни комисии, освен тази в София, ще заседава ”, акцентира Пандов.

БГНЕС напомня, че на среднощен брифинг ПП-ДБ оповестиха, че ще апелират пред Върховен административен съд решението на ЦИК за анулация на машинното гласоподаване. Сагата стартира откакто ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов заяви, че от отчет на ДАНС излиза наяве, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините, записал ги е на телефона си, записал ги е на флашка. " Всички са компрометирани ”, съобщи Тошко Йорданов и дефинира дейностите на заместник-министъра като държавен прелом.

Десислава Атанасова, ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС, и Делян Пеевски, съпредседател на ПГ на Движение за права и свободи, приканиха да се гласоподава в неделя единствено на хартия или изборите да се анулират. ЦИК пък от своя страна излязоха с решение да се анулира машинното гласоподаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР