ПП-ДБ с извънреден брифинг след изявлението на парламентарната група на

...
ПП-ДБ с извънреден брифинг след изявлението на парламентарната група на
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Отложеното подписване на споразумението провали преговорите

ПП-ДБ с ексклузивен брифинг след изказването на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, от което стана ясно, че се върви към нови избори, в случай че на следващия ден до 12:00 ПП-ДБ не пожелаят да поделят властта. Преговорите са приключили с крах.

Какъв е отговорът на ПП-ДБ?

" За да няма никакви спекулации още преди към седмица споделих ясно на Габриел, че аз нямам искания да бъда министър на външните работи. Предложих й с други механизми ние да можем да работим дружно с контактите на външния свят ", съобщи Николай Денков.

Христо Иванов:

" Ние имахме декларация, с която започнахме взаимната работа - регулатори, правосъдната промяна, промяна в бранш сигурност и битката с корупция. Смятаме, че на този стадий е добре да се подпише документ, с който да се уредят тези задължения, с цел да знаят хората, че промени ще има ".

" Когато започнахме договарянията започнахме да пишем на чисто от двата документа и дружно направихме един общ документ дружно с ГЕРБ-СДС ".

" Не разбирам за какво подписването на това съглашение се слага под подозрение, тъй като това е излаз от рецесията ".

Христо Иванов уточни, че това е била вярната формула за решението на проблемите в страната. Каза, че всичко е вървяло доста добре с договарянията.

" Не разбирам за какво би трябвало да се подлага под подозрение подписването му ".

Той уточни, че от ПП-ДБ са били подготвени и сега да водят договаряния с ГЕРБ-СДС, с цел да подпишат общия документ.

Кирил Петков:

" За нас най-важното не са министрите, а са промените в правосъдната система, регулаторите и битката с корупцията. Тези три неща са в това съглашение. Нищо не е изгубено. Нищо не допуска, че в този момент би трябвало да се " взривява " каквото и да било ".

" Призовавам Мария Габриел и Бойко Борисов да довършим съглашението. Да не вкарваме страната в рецесия. И хората, и партиите не желаят. Можем да продължим промените ".

Асен Василев:

" Основният проблем да има рецесия в преговорния развой е отлагането на подписването на съглашението. Спор по състава на Министерски съвет няма. Има спор по кое време да се подпише съглашението. Това може да бъде подправена, само че и действителна рецесия ".

Той уточни, че въпреки всичко продължава да бъде " сдържан оптимист ".

Атанас Атанасов:

" Искам да прикани Борисов да се намеси в тази обстановка. Аз не разбирам каква е повода да забуксуват договарянията ".

Той предложи на Габриел да " не бърза да връща на следващия ден празната директория ".

" Ако се окаже, че не можем да подпишем това съглашение това ще е доста тежка присъда ", безапелационен беше Христо Иванов .

Николай Денков:

" В петък разбирателството спря и от ГЕРБ-СДС споделиха " ние сме подготвени да остане същият Министерски съвет, само че в този момент не можем да подпишем съглашението, а ще го подпишем в миналото. Това е, което се случи през днешния ден ".

Кирил Петков уточни, че съглашението е финализирано.

" Единственият въпрос остана дали номиналните промени на хартия, които щяха да станат действителни, не са стреснали преговорния екип ".

" От ПП-ДБ не сме подготвени от това да се откажем да има явен ангажимент за промени под формата на съглашение ".

Но Христо Иванов беше безапелационен, че " имат волята да продължат договарянията ".

" Утрото е по-мъдро от вечерта ", подсети Атанас Атанасов .

" Хайде, на следващия ден да действаме по-мъдро от през днешния ден ".




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР