ПП-ДБ остава на позицията си, че няма да подкрепи правителство

...
ПП-ДБ остава на позицията си, че няма да подкрепи правителство
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Можехме да имаме кабинет с мандат на ДБ, но Радев предпочете да си разчиства лични сметки

ПП-ДБ остава на позицията си, че няма да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС, нито ще одобри да вземат участие дружно в такова с различен мандатоносител. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев в студиото на " Денят ON AIR ".

" С всеки последващи избори става все по-трудно. За избрани центрове на властта това е комфортно - президентът пришпорва тези събития, а смисълът на връчване на мандатите и периодите е да се даде опция за ръководство. Ролята на президента е да бъде обединител, а не да нападна институциите в България. Той непрекъснато нападна Народно събрание. Как се основава кабинет, като не са свършили още изборите и свикваш още в Страстната седмица Народното събрание? ", разяснява Михалев.

По думите на депутата - още в предходното Народно събрание " Демократична България " е била подготвена да сформира държавно управление, само че Радев съзнателно не им е дал мандат.

" Всички други разновидности бяха ялови, той съзнателно не ни го даде. Той разчистваше свои персонални сметки вътре в Българска социалистическа партия ", уверен е Михалев.

В ПП-ДБ се готвят скоро да получат втория мандат, в случай че ГЕРБ-СДС не съумеят да осъществят първия мандат.

" Радев прави по този начин, че да сближава позициите ни с наши съперници. Ако някой си показва, че ние сме в този парламент, с цел да осигурим индулгенция на Борисов, това няма по какъв начин да стане ", безапелационен беше националният представител.

Михалев е уверен, че за Радев е комфортно служебно държавно управление да продължи да ръководи.

" На едни служебни кабинети им се услажда властта, Радев беше споделил " аз до момента в който съм президент, няма да разреша за Украйна да отидат бойни самолети, танкове ". Аз съм от тези 16 депутати, които са чели документа - вътре в това секретно решение, тези неща, които той изброи, вътре ги нямаше ", сподели гостът.

Според него най-ефективно може да бъде експертно държавно управление.

" Добър вид в тази комплицирана обстановка е експертно държавно управление, с съответен период и поети задължения по дати ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР