ПП-ДБ обжалват приетите от НС мерки за финансова стабилност, ограничаващи

...
ПП-ДБ обжалват приетите от НС мерки за финансова стабилност, ограничаващи
Коментари Харесай

ПП-ДБ внасят конституционна жалба срещу мерките за финансова стабилност

ПП-ДБ апелират признатите от Народно събрание ограничения за финансова непоклатимост, ограничаващи опцията на финансовия министър в оставка Асен Василев да харчи бюджетни средства.

" Отново ставаме очевидци на бойкот на гласувания държавен бюджет. Целта на ГЕРБ е да ни изпратят да безсмислени избори и да ни отдалечат от Еврозоната. Те са подготвени да съсипят страната. Ще сезираме Конституционния съд. " - обявиха нарифинг в Народното събрание депутатите от ПП-ДБ Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов, представени от БГНЕС.

Реакцията на ПП-ДБ е обвързвана с признатото нощес решение на Народното събрание за предприемане на ограничения за гарантиране на финансовата непоклатимост и фискалната ликвидност на страната. Вносители са Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

От ГЕРБ показват, че дотук се е стигнало, откакто през вчерашния ден Асен Василев е похарчил 2 милиарда лева

Приетото решение задължава финансовия министър в оставка неотложно да прекрати разноските по консолидираната фискална стратегия за пенсии, трудови хонорари, неотложни обществени заплащания и падежни заплащания по държавния дълг до назначение на служебното държавно управление.

Според депутатите от ПП-ДБ протичащото се е пътешестване с " конституционното влакче на ужасите ".

Ние оставяме страната в чудесно финансово положение, от понеделник отговорността е на ГЕРБ и Движение за права и свободи, съобщи Мартин Димитров. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР