ПП-ДБ не подкрепя обявеното от ГЕРБ коалиционно споразумение, защото то

...
ПП-ДБ не подкрепя обявеното от ГЕРБ коалиционно споразумение, защото то
Коментари Харесай

Премиерът видя в коалиционното споразумение на ГЕРБ разпределяне на министерски кресла

ПП-ДБ не поддържа оповестеното от ГЕРБ съдружно съглашение, тъй като то коренно трансформира целите, набелязани преди 9 месеца, сподели министър председателят Николай Денков при започване на държавното съвещание.

Предложението на ГЕРБ за сключване на съдружно съглашение планува делене на министерствата, съгласно електоралната тежест на подкрепящите партии.

Според министър-председателя обаче това предложение отклонява фокуса от промените и го слага върху разпределението на министерски кресла и битката за постове. Денков разяснява още, че правораздаването в страната е превърнато в борса, а вместо да се борят с престъпността проведени групи с протекцията на политици са изпълнявали мокри поръчки.

„ Това ръководство беше основано с една ясна задача - да освободи властта, институциите от корупционния багаж, който влачат през всички години на прехода. Това договорихме, това записахме в управническата и законодателната стратегия и по тази причина си стиснахме ръцете с вицепремиера Мария Габриел. Основен приоритет на това държавно управление е битката с корупцията и правосъдна промяна, които да върнат възприятието за правдивост на хората и да подобрят средата за бизнеса и за вложителите в България “, съобщи Денков. Той изясни, че последните разкрития за групите на Нотариуса и на Пепи Еврото са посочили на всички, че правораздаването в България е превърнато в борса. „ Че вместо да се борят с престъпността, проведени групи с протекцията на политици са изпълнявали мокри поръчки пред необятно затворените очи на службите прокуратурата и антикорупционната комисия “, сподели министър председателят. И добави, че предлагането на ГЕРБ от през вчерашния ден коренно трансформира целите, набелязани от ПП-ДБ преди 9 месеца. „ Вместо да продължимс напъните за промени, фокусът се слага върху министерски кресла и битка за постове. Заявявам ясно, че не одобряваме такава замяна на целите. Нека да осъществим дилемите по този начин, както са сложени, и при изискванията, които договорихме с ГЕРБ преди 9 месеца. Едва, откакто извървим набелязания път за битка с корупцията и промяна в правосъдната система през идващите няколко месеца, по-късно сме подготвени да обсъдим с ГЕРБ по какъв начин да продължим напред “, сподели още Николай Денков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР