ПП-ДБ не искат избори, ако Борисов се съгласи да играе

...
ПП-ДБ не искат избори, ако Борисов се съгласи да играе
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Има два фактора, които ще наклонят везните към това Борисов да форсира предсрочни избори

ПП-ДБ не желаят избори, в случай че Борисов се съгласи да играе на същите условия. Борисов влиза със напълно друга настройка - коалиция, не Асен Василев като финансов министър и някаква офанзива по Тагарев. Това значи, че ПП-ДБ са удовлетворени от обстановката и не желаят да правят отстъпка нищо, с изключение на легитимност за Борисов. Това сподели социологът Андрей Райчев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Според него ПП-ДБ подценяват Борисов.

Лидерът на ГЕРБ към този момент е легитимиран поради 9-месечното ръководство. При предварителни избори ГЕРБ би получил към 6% преднина пред ПП-ДБ, а натискът за образуване на евроатлантическо държавно управление от западните сътрудници ще бъде пренесен върху ПП-ДБ. Изборите в Съединени американски щати и идването на власт на Доналд Тръмп съгласно социолога внезапно ще вдигне рейтинга на Борисов поради връзките му с някогашния американски президент.

ПП-ДБ кардинално отхвърля да включи Движение за права и свободи в обединението, означи Райчев. „ За Борисов най-важното нещо, с изключение на неговата легитимност и излизането от изолираност, което съгласно мен е реализирано, е да бъде в центъра, а център не значи единствено някакви политически възгледи, а че и двете ти страни са отворени. Затова и двата колегата са склонни да бъдат по-меки, тъй като виждат опция. Десните бъркат, като отдават Движение за права и свободи на Борисов, тъй като той съумява да разположи една врата към Движение за права и свободи от другата стана ", разяснява социологът.

Според него има два фактора, които ще наклонят везните към това Борисов да форсира предварителни избори. „ Едва ли ще желае да загуби своята дарба на внезапна рецензия, а ще би трябвало да я загуби. И второ - за какво Василев? Фактическият министър председател в България сега се споделя Асен Василев. Г-жа Габриел е нещо сходно на Денков, тя не е експерт по финанси и стопанска система и Борисов надали ще се съгласи индивидът, който ще съставлява, да показва непозната политика. Тези два фактора ми се коства, че накланят везните. Но не мога да преценява по какъв начин преценя интернационалното си състояние и дали Борисов ще изиска да завоюва още няколко месеца успокоение или към този момент е кадърен да получи офанзиви ", изясни Райчев.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР