ПП да внимават с острите позиции, да не седнат след

...
ПП да внимават с острите позиции, да не седнат след
Коментари Харесай

Димитър Ганев: ПП постепенно влиза на терена на ДБ

ПП да внимават с острите позиции, да не седнат след изборите на една маса с довчерашни опонетни, посъветва политологът
„ Продължаваме промяната ” навлиза по-мощно в полето на Демократична България, съобщи Димитър Ганев от проучвателен център „ Тренд ” пред Българска национална телевизия.

По думите му сред Демократична България изгубиха електорат при предходните избори, тъй като Политическа партия се мобилира. „ Христо Иванов има от какво да се тормози. Митингите в поддръжка на държавното управление демонстрираха, че демократичната общественост припознава Политическа партия като своя партия. Либералният градски човек ще припознае Политическа партия, който има действителен късмет да се бие с огромните ”, разяснява специалистът. 

Ганев е на мнение, че „ Взъраждане ” ще има двоен растеж при нови парламентарни избори, само че надалеч няма да са първа политическа мощ.

„ ГЕРБ има интерес от предварителни избори, вчерашното изявление на Борисов беше жест. Партията е в по-изгодна изходна позиция при идващ Народно събрание ”, счита политологът.

„ Трудно наподобява, съвсем невероятно, четирите партии да има повече депутати в сравнение с в това Народно събрание. Политическа партия няма да могат да създадат кабиент. ГЕРБ ще са незаобиколим фактор ”, безапелационен е Ганев. Той посъветва „ Продължаваме промяната ” да са по-внимателни с острите позиции: „ Може да им се наложи след изборите да седнат на една маса с довчерашни опонетни и ще им бъде по-трудно за пояснение, в случай че са прекрачили граници в говоренето си ”.

„ Политическа партия във всяко изявление споделят, че няма за споделят с Бойко Борисов, Пеевски и Слави Трифонов. Шансовете да се сформира кабинет в този парламент са малко евентуални ”.

За Демократична България и за Българска социалистическа партия са вероятни договаряния с Има Такъв Народ. Защо те считат, че с Трифонов може да се беседва, а Политическа партия не може.

Първите две при едни предварителни избори, сигурно ще бъдат с по-малко посланичество. За тях от огромно значение е да се сформира кабинет. При Политическа партия този въпрос не стои по същия метод.

„ Ако те бяха останали на власт, щеше да има спад на публичната поддръжка и позициите им за избори щяха да са по-лоши. Политическа партия ще бъдат съсредоточени върху антикорупционната реторика. Доколко това ще е печелившо-предстои да забележим ”. 

Сериозен проблем ще има Българска социалистическа партия при иден избор, „ за 6 месеца във властта те съумяха да влошат още повече връзките с Радев, който обаче се употребява с доверието на редовите социалисти ”.

„ Правителството утежни връзките с Русия с гоненето на дипломатите, както и привкуса, че се изнася оръжия за Украйна оказва въздействие на социалистите  - не са добра изходна точка за Българска социалистическа партия. „ Червените ” изгубиха 60-80 хиляди гласа от машинното гласоподаване.

При Има Такъв Народ - когато влезе във властта, публичната поддръжка стартира да ерозира. Това бе предстоящо. Това, което виждам са хора, които са млади, от по-малките градове. Това са почитатели на Слави Трифонов и те ще останат лоялни. Дали са 100 000 или 150 000 души не може да се каже. При първия случай влиза в Народното събрание, а при втория - не влиза.

Фактор при идните избори ще бъде и служебния кабинет на Радев, счита политологът. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР