ПП АБВ изпрати писмо с предложение за дигитално проследяване на

...
ПП АБВ изпрати писмо с предложение за дигитално проследяване на
Коментари Харесай

АБВ с предложение до МЗ за дигитално проследяване на нежелани реакции след ваксинация

ПП АБВ изпрати писмо с предложение за цифрово следене на нежелани реакции след имунизация. Писмото е адресирано до Министъра на опазването на здравето, шефа на Изпълнителната организация по медикаментите и до отрасловата парламентарна комисия. Това заяви пред медиите доктор Емил Стоименов, член на Народно събрание на Политическа партия АБВ.

В текста на писмото се споделя:

Моля да проучите опцията всеки жител да може да дава непринудено своя мейл адрес при своята имунизация в имунизационния пункт, който да бъде въвеждан в единната осведомителна система, дружно с партидния номер на инжектираната ваксина. По този метод автоматизирано на всеки ваксиниран може да бъде изпращан мейл с къс въпросник след 48 часа, 7 дни и 30 дни или различен подобаващ интервал, в който да бъде предоставена опцията анонимно и непринудено жителите да дават отговор на въпроси, свързани с възможни нежелани лекарствени реакции. За осъществяването на този развой може да бъде ангажирана държавната компания „ Информационно обслужване “ АД.

Сред посочените претекстове за основаването на такава база данни са посочени нуждата от повишение на доверието във имунизационната акция, с цел да се извърши националният имунизационен проект, както и че основаването на подобен вид въпросник ще покаже угриженост от страна на здравните управляващи и ще увеличи възприятието за угриженост от страна на страната за здравния статус на жителите.

Д-р Стоименов изрази вяра, че идващото държавно управление ще сътвори не НОЩ, а Национален пандемичен комитет, в който ще влязат специалисти.

„ За следващ път през вчерашния ден се убедих, че по какъв начин държавното управление на ГЕРБ е в безспорна неспособност да чете и камо ли да извършва личните си документи, които те одобряват. Разпускането на НОЩ е едно много закъсняло деяние. Това трябваше да се случи още при започване на месец декември 2020 година, когато беше признат новият Национален проект за подготвеност при пандемия. С него беше заличена институцията Национален действен щаб и беше препоръчана да бъде основана нова институция, по този начин наречена Национален пандемичен комитет. Дейността му е обвързвана с управлението на цялостната съгласуваност и ръководство на здравните и обществени ограничения против битката с пандемията. В този комитет би трябвало да влязат специалисти епидемиолози, министърът на опазването на здравето и основният здравен контрольор. Този Национален пандемичен комитет трябваше да стартира работа още в края на предходната година по проекта, който е признат с решение на Министерски съвет “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР