ПП АБВ е изпратила писмено предложение до председателя на БСП

...
ПП АБВ е изпратила писмено предложение до председателя на БСП
Коментари Харесай

Румен Петков предлага на Нинова да свалят заедно ГЕРБ

ПП АБВ е изпратила документално предложение до ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за подготовка на необятна и солидна лява коалиция. Това заяви пред медиите в Плевен ръководителят на партията Румен Петков.

Идеята е тази коалиция да сътвори чувство в обществото за действителна вероятност, чувство за мощ и дарба за ръководство на страната по различен метод, уточни той. Все още обаче от " Позитано " не са излезли с отговор на предлагането, а от АБВ нямали желание да чакат безпределно.

Петков съобщи, че в случай че Българска социалистическа партия фактически желае да в профил ГЕРБ от власт, би трябвало да направи тази крачка.

Досега диалози са водени с редица политически и неправителствени организации и съгласно водача на АБВ при едно стимулирано решение е доста евентуално да се образува коалиция, която да завоюва безапелационно евроизборите.

Петков изрази мнение, че това не е въпрос единствено на левицата, а народен въпрос. Ако ние желаеме да сменим този метод на ръководство, жителите би трябвало да видят опция, уверен е той, напомняйки, че АБВ първа е показала, че сегашният модел на ръководство е циничен.

Подчертавам, че не държим на авторство, само че настояваме да се структурира модел със средносрочна вероятност като най-малко, а точно изборите за Европейски парламент, за локални органи на самоуправление и изключителни парламентарни избори, посочи Петков.

В подтекста на идния локален избор той акцентира, че за първи път от основаването си Българска социалистическа партия няма нито един кмет на регионален център. Според него отговорността на цялата левица е голяма, тъй като би трябвало да образува перспективен формат, който да върне чувството у българските жители за действителна и мощна опция.

Припомняме, още в края на януари Георги Първанов съобщи, че в АБВ са отворени за разговор и имат намерение да насочат предложение към Българска социалистическа партия за съдружно взаимоотношения за идните избори. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР