Познайте коя компания е най-лошата в това отношение? Снимката може

...
Познайте коя компания е най-лошата в това отношение? Снимката може
Коментари Харесай

Според проучване на Mozilla, новите автомобили се превръщат в най-новия проблем за поверителността

Познайте коя компания е най-лошата в това отношение? Снимката може да ви подскаже....

Емил Василев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 16:58 | 02.09.2023

Рестартирането на телефона: какъв брой постоянно да го вършим и за какво?

IT НовиниДаниел Десподов - 15:10 | 04.09.2023

Германия стартира най-големия си опит с 4-дневна работна седмица

IT НовиниЕмил Василев - 15:31 | 05.09.2023

Какво съставлява директорията System32 в Windows и за какво не би трябвало да я изтривате?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В още една вест, която подсказва, че производителите на коли може би ще желаят да понижат количеството технологии, които конфигурират в своите коли, в изследване на Mozilla се показва, че актуалните коли са призрачен сън за неприкосновеността на персоналния живот.

Изследователите Джен Калтридер, Миша Риков и Зоуи Макдоналд пишат, че колите публично са най-лошата категория артикули, която в миналото са разглеждали във връзка с неприкосновеността на персоналния живот.

Те са прекарали 600 часа в изследване на 25 автомобилни марки, като са открили, че всички те събират прекалено много персонални данни и ги употребяват по причина, друга от тази да ръководят автомобила ви и да ръководят връзките си с клиента.

Автомобилните компании могат да събират голям брой данни за потребителите от разнообразни източници: обвързваните услуги на автомобила, приложението за локализация и източници от трети страни като Гугъл Maps.

Събраните данни варират от това къде шофирате, какъв брой бързо карате и какви песни си пускате, до интимни детайлности като генетична информация и полов живот.

В политиката за дискретност на Nissan се споделя, че може да събира сензитивна информация за персоналния живот, като да вземем за пример полова ориентировка и полова интензивност. Тя е и една от шестте компании, които споделят, че могат да събират „ генетична информация “ или „ генетични характерности “.

84% от фирмите в изследването споделят данни за клиентите, а 76% споделят, че могат да ги продават. Повече от половината (56%) също по този начин споделят, че могат да споделят вашата информация с държавното управление или правоприлагащите органи в отговор на „ искане “.

Само две компании дават на потребителите правото да изтрият персоналните си данни. Това са Renault и Dacia, които са благосъстоятелност на една и съща компания майка и нито една от които не продава колите си в Съединени американски щати.

Tesla, чиято политика за дискретност гласи, че „ в никакъв случай не продава и не отдава чартърен вашите данни на компании от трети страни “ получи най-лоши резултати от всички производители на коли, като получи слаби оценки за потреблението и контрола на данните. Компанията на Илън Мъск е едвам вторият артикул, който откривателите в миналото са разглеждали и е получил всичките пет „ минуса “ за дискретност – другият е чатбот с изкуствен интелект. Tesla разрешава на потребителите да се откажат от събирането на данни, само че предизвестява, че това „ може да докара до понижаване на функционалността на вашия автомобил, съществени повреди или нередовност “.

Mozilla допуска, че единственото решение на казуса с производителите на коли, които събират повече данни в сравнение с е належащо е да се увеличи осведомеността с вярата, че това ще насърчи другите да държат тези компании виновни за техните практики за отбрана на персоналните данни.

Mozilla също по този начин желае от автомобилните компании да спрат големите си стратегии за събиране на данни и започва петиция, в която можете да я подкрепите ТУК.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР