Познаваме Гергана Данданова и от театъра, и от киното, на

...
Познаваме Гергана Данданова и от театъра, и от киното, на
Коментари Харесай

Гергана Данданова в “Клетката - как се снима сериал за живота в затвор

Познаваме Гергана Данданова и от театъра, и от киното, на които е посветила към този момент цели 20 години от живота си. А от началото на сериала " Клетката " я гледаме и на дребния екран в ролята на Ина - майка в пандиза, упрекната в най-тежкото закононарушение, ликвидиране.
 Радина Боршош в
Хаос в кухнята – по какъв начин Радина Боршош стана Али от " Алея на славата "

Актрисата за присъединяване си в сериала, за приликите сред двете специалности и за скъпите уроци от Стефан Данаилов

Въпреки че е покорила и сцената, и снимачната площадка, хората знаят малко за нея, защото отвън работата тя заобикаля светлината на прожекторите. И до през днешния ден обаче Гергана Данданова продължава сполучливо да съчетава театъра и киното.

Още като младеж тя се влюбва първо в театралното изкуство, а след това любознанието ѝ към актьорството се разпростира и в киното. Днес умерено може да каже, че работата пред камера и пред аудитория има колкото сходства, толкоз и разлики.

За театъра Гергана Данданова споделя, че дава опция на артиста да открива с времето нови неща за облика си - и по този начин той последователно да става все по-пълнокръвен. В киното обаче нещата стоят по друг метод. В него артистът би трябвало да е построил героя си напълно преди фотосите и да е доста прецизен и съсредоточен, когато те стартират. " Там няма място за съмнение. Трябва във всеки един миг да си на 100% ", споделя Гергана.
 Снимка 644858

" я печели с две неща. Първоначално е впечатлена от сюжета на сериала - добре разказаната история за елементарния човек, в която има фокус, спор, обрати, само че не и ненужно прахосване. После я притегля обликът на Ина - цялост от всичко, което е правила до момента в киното. Затова и подхожда към ролята си с доста осъзнатост, отговорност и обич.

Всъщност да изиграе Ина - майка в пандиза, упрекната в ликвидиране, е по едно и също време вълнуващо и предизвикателно за Гергана. И макар че до момента у нас не са снимани сериали за живот в пандиза, тя не се приготвя за ролята си, като гледа филми или чете книги на сходна тема. Основното, на което разчита, е личното си чувство. И колкото и ненадейно да звучи, са ѝ помогнали и приликите, които има със своята героиня.
 Снимка 644854

По какво си наподобявате и по какво се различавате с Ина?

Героинята ми Ина е доста борбена, извънредно корава жена и това пъклен доста ми оказа помощ. Тя ме научи на доста неща - да бъда по-силна, да мога да се оправям с омразата и експанзията, да бъда по-смела и борбена. На този стадий мисля, че имам повече прилики с нея, в сравнение с разлики.

Черпихте ли от персоналния си опит на майка за ролята?

Разбира се. Всяко едно нещо, обвързвано с Михаела - щерка ми в сериала, е подбудено от метода, по който се отнасям и с моите деца. Мисълта да защитиш детето си, да направиш всичко, даже отвън вероятното, да му окажеш помощ, да го помилваш, да му кажеш: " Ти можеш! " Всичко, което една майка би направила за детето си.
 Снимка 644853

Как един престъпен сериал, чието деяние се развива в пандиза, отразява действителността ни и е настоящ за обществото?

Чрез наболелите въпроси, които повдига. А в " Клетката " те са огледало на множеството ни публични проблеми сега. Например каква е цената на свободата - както физическата, по този начин и духовната. Защото най-страшният затвор от време на време е тъкмо този, в който ние самите вътрешно се обричаме да живеем.

Друга доста настояща тематика е борбата против корумпираната система и по какъв начин една абдикирала страна трансформира почтени хора в нарушители. Тук идва и значимият персонален избор - можеш ли да запазиш достолепието и полезностите си в един свят, където постоянно справедливостта е на страната на парите. Това е извънредно мъчителен въпрос за обществото ни, както и тематиките за експанзията и насилието. Сериалът и сюжетните линии предизвикат размисъл, без да дават подготвени отговори.

Екшън сцените ли бяха най-предизвикателните моменти от снимачния развой на сериала за вас? И по какъв начин се справихте?

Чисто физически, да. Внимаваш да не пострада сътрудникът ти, само че и въпреки всичко би трябвало да забиеш пестник в лицето му. Това бяха неща, за които се притеснявах. Да не нараня някого по време на тези подиуми. Силните удари, паданията, всеобщите спречквания - всеки миг би трябвало да си нащрек. Ако се разсееш даже за момент, можеш да се сдобиеш с насинено око или ребро. Но работихме с доста положителни експерти и нямаше късмет това да се случи. Сцените бяха изпипани и с точни придвижвания.
 Маргарита Стойкова в “Диада ” - момичето, което завоюва “Златна роза ” за най-хубава актриса с първата си роля във филм
Момичето, което още на 19 завоюва премия за най-хубава актриса

Маргарита Стойкова за първата си основна роля в “Диада ” и сложния свят на младежите

Освен на дребния екран, в кои постановки можем да ви гледаме този сезон?

В Театър " Българска войска " играя в 11 постановки. Най-новите заглавия са,, в което играем всички 14 актриси на театъра и описваме лични истории. Също по този начин и спектакълът, който визира тематиката за инвитро процедурите. Заповядайте в театъра, с наслада ще ви посрещнем!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР