Познавам новия външен министър Николай Милков. Той е добър дипломат

...
Познавам новия външен министър Николай Милков. Той е добър дипломат
Коментари Харесай

Нейнски: Радев заиграва със страховете на хората чрез стари руски похвати, не се притеснявам от външния министър, а от изказванията на Гълъб Донев

" Познавам новия външен министър Николай Милков. Той е добър посланик и се надявам да отстоява пътя, който България е избрала. Ключово е да запазим геополитическата си ориентировка. Притеснявам се от изказванията на Гълъб Донев и на Румен Радев. Страната ни би трябвало доста изрично да се самоопредели. Войната в Украйна не е елементарна, а инвазия на Русия, която може да окуражи доста други диктатори. Страната ни ясно би трябвало да бъде част от този отпор. " По това ще ги съдим " и ще определим качествата на кабинета. Най-важното е каква политика ще бъде заложена от президента и от служебния министър председател. Нека да не забравяме, че сега нямаме парламент, а политиката се задава от Радев. Той сподели, че трябвало да се опазим от присъединяване във войната, само че от коя, тъй като това не е " война ", а инвазия ", съобщи пред Нова нюз някогашният външен министър Надежда Нейнски.

" България има интерес да е част от свободната демократична, а не да се връща към тъмните времена на тоталитарното ръководство. Това, което се реализира във връзка с Северна Македония, беше историческа победа. По този метод Русия губи влияието си в Западните Балкани. Парите, които отиват към " Газпром ", спонсорират Русия за нашествието ѝ в Украйна и прави всяка страна, която ги заплаща съизвършител на Кремъл. Всички ще следим деликатно по какъв начин ще бъде изработен опит, с цел да се подсигури енергийната самостоятелност от Русия в България. Германия промени законодателството си и стартира да строи терминали, с цел да спре съветския газ ", сподели още Нейнски.

" Румен Радев заиграва със страховете на хората и това е остарял фасон, който се ползва от Русия. Москва губи въздействието си на Балканите и прибягва до сходни политици. Конфликтът сред Сърбия и Косово също е част от тази " игра ". Както виждаме, той ще се реши по изкусен път. Сърбия също има интерес към европейските структури. Путин е декларирал, че както светът е признал Косово, би трябвало да го направи и с Донбас. Такива паралели не би трябвало да се вършат, тъй като Милошевич правеше етническо пречистване и искаше да възпламени война на Балканите. Путин се пробва да основава спорове и да унищожи суверенна Украйна ", сподели още Нейнски. тя добави, че най-силният фактор за корупция в България е икономическата и политическа интервенция на Москва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР