Познавам Делян Добрев като добър организатор, боец, но вероятно това,

...
Познавам Делян Добрев като добър организатор, боец, но вероятно това,
Коментари Харесай

Оставката на Добрев изненада Цецка Цачева

Познавам Делян Добрев като добър уредник, войник, само че евентуално това, което се случва през последната седмица, го е предиздвикало да вземе това решение. Не съм говорила с него и не бих могла повече да навляза в пояснение на това негово решение. За мен то е изненадващо. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева пред БНР.
По мотив разделянето на отиващия си Висш правосъден съвет на 2 колегии - съдийска и прокурорска, тя съобщи: " Аз мисля, че се получиха нещата. По-важна е оценката на магистратите, на тези, които са част от правосъдната власт - съдиите, прокурорите, следователите. Мисля че те правят оценка по достолепие това делене ".
" Едва ли министър на правораздаването, като част от изпълнителната власт, е правилно и има право да разяснява работата на държавното управление на правосъдната власт, както е признато да се приказва за Висшия правосъден съвет (ВСС). Оценката ще я дадат, преди всичко магистратите, оценката я дава обществото. Като цяло, беше свършена не малко работа. Наложи им се да работят в комплицирана и политическа система. Преди ден изброих, че те са работили с шестима министри, които реализират връзката сред правосъдната власт и изпълнителната власт. На този състав на Висш съдебен съвет му се наложи да извърши промените в Закона за правосъдната власт, резултат от смяната на Конституцията. Беше свършена доста работа. Но, за жалост, остана и привкус, а по този начин също и незавършена работа. Преди всичко, не беше решен въпросът с натовареността на магистратите, изключително в съдийската гилдия. Прокурорската гилдия предложи проект, само че би трябвало да бъде регистрирано, че при тях нещата са много по-леки за решение. Големият проблем е за натовареността на съдиите. Това, несъмнено, ще бъде и един от акцентите в идната работа на новия състав на Висш съдебен съвет ", разяснява Цецка Цачева.
" Все още има очакване за повече правдивост, повече бистрота в работата на правосъдната власт, като цяло. Отговорността, несъмнено, за това, преди всичко е на Висш съдебен съвет, само че дано и останалите представители на другите управляващи да не бягаме от тази отговорност. Според законодателната рамка, съгласно връзката сред изпълнителна власт и Висш съдебен съвет, в действителност би трябвало да чакаме и резултатите. Има какво да се желае повече. Аз персонално, за себе си, като човек, който съм привикнала да работя в екип, в колектив, бих заложила повече на груповия дух в новия състав на Висш съдебен съвет ", добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР