Познатите арт-чешми като водни човеци застават на пост на различни

...
Познатите арт-чешми като водни човеци застават на пост на различни
Коментари Харесай

Допълнителни мобилни чешми на Витошка в следващите три най-горещи дни -

Познатите арт-чешми като водни индивиди застават на пост на разнообразни места на столичния бул. „ Витоша “ от на следващия ден до петък, в границите на най-горещите часове сред 10:00 и 15:00 ч.

Мобилните чешми на Софийска вода, част от Веолия, се появяват в центъра на града обичайно всяка година в „ Горещниците “*, с цел да дават питейна вода на софиянци и посетители на столицата към този момент повече от 10 години. Те са част от дългогодишната самодейност „ Утоли жегата “ на сдружението, която разпространява непрекъснат достъп до качествена питейна вода, припомня за здравословната хидратация и покачва информираността за водата в София.

Водните индивиди са направени напълно от водопроводни материали, такива, каквито ВиК сдружението влага в градската инфраструктурата. Дизайнът и направата им е дело на спешните екипи на столичния оператор. Тази година те ще бъдат снабдени в допълнение със стикер с QR код, който да дава цялостна информация на по-любопитните са състава и качеството на водата в другите региони на София.

Лятото е сезон, в който водата е жизненоважна. Според научните проучвания, в случай че се усещаме жадни, това е сигнал, че тялото ни към този момент е изгубило 1% от водните си ресурси. Затова би трябвало отговорно да се грижим за потребностите на организма. Според доста експерти, целесъобразното количество вода, което би трябвало да пием, с цел да сме добре хидратирани, е 1л на всеки 25 кг от нашето телесно тегло, а най-често систематизирано се предлага над 2 литра вода дневно.

„ Софийска вода “ подсигурява качеството на питейната вода в столицата и твърди, че тя е най-подходяща за постигането на жизненоважната ни за организма хидратация. Причина за това е, че водата в чешмите ни е високопланинска, идва от Рила, има уравновесено pH (между 7.2 – 7,4) и ниска минерализация, което я прави извънредно подобаваща при неограничена всекидневна приложимост, изключително за бебета, дребните деца и по-възрастните. Освен положителните естествени характерности на софийската вода, тя предстои и на спомагателен непоколебим лабораторен надзор по целия път на водата от язовира до дома ни. Дружеството взима приблизително 9 000 контролни проби от пунктовете за мониторинг по цялата водопроводна мрежа при консуматорите, на които организира към 150 000 лабораторни разбора, а резултатите по региони са налични на страницата на сдружението www.sofiyskavoda.bg и мобилното приложение “Моята вода “ в IoS и Android. 

*„ Горещници “ народът ни назовава през вековете жегите във втората половина на юли. С изключение на изключителните ограничения през последните две години против Ковид, Софийска вода обичайно разпространява питейната вода в столицата. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР