Познати на полицията автоджамбази, известни в публичното пространство като Данчо

...
Познати на полицията автоджамбази, известни в публичното пространство като Данчо
Коментари Харесай

Арестуваха Данчо Релето за трети път тази година, пак за кражба на скъпа кола

Познати на полицията автоджамбази, известни в общественото пространство като Данчо Релето (Даниел Димитров) и Митко Турчина (Димитър Симеонов), са арестувани за 72 часа при акция на полицията против група за обири на коли в София.

Това заяви на брифинг основен контрольор Николай Пелтеков от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

При акцията, осъществена на 5 ноември, са арестувани общо четирима души, като другите двама са с прокурорска мярка " парична гаранция " - 2000 лева. Служители на Столична дирекция на вътрешните работи ги следили от няколко месеца.

Трима от задържаните са известни на Министерство на вътрешните работи, в това число за обири на коли, като единият е прочут и за причиняване на злополука. Поне двама пък са част от дейния контингент и въздействат на средата за сигурност, изясни контрольор Пелтеков.

Групата е хваната, докато разглобявала автомобил висок клас на към 2 години - Toyota C-HR. По данни на полицията колата трябвало да бъде продадена на части. За реализиране на незаконната активност групата наела хале, намиращо се в региона на складовете в квартал " Илиянци ", където да укрива откраднатите коли.

Групата работела в този си състав от няколко месеца. При арести през април членовете били други, като все още един от предходните участници е под домакински арест.

В актуалната група двама крадели автомобила, а другите го разглобявали. Единият бил с положителни знания във връзка с електрониката на автомобила и ел. системата, а различен бил автомонтьор, изясни контрольор Пелтеков.

Софийската районна прокуратура към този момент притегли към наказателна отговорност и четиримата мъже за укриване на автомобил. По случая е формирано досъдебно произвеждане, а в хода на следствието са разпитани очевидци и са осъществени претърсвания на няколко адреса в София. Предстои прокуратурата да изиска непрекъснат арест за Релето и Турчина.

Обвиняемият Данчо Димитров е направил закононарушението в изискванията на рисков рецидив, защото е осъждан на " отнемане от независимост " дейно. 

От СРП припомниха, че Димитров е притеглен към наказателна отговорност и за две други закононарушения - за това, че напролет от паркинг пред блок в ж.к. " Дружба " в София е откраднал автомобил и за това, че през април в ж.к. " Надежда " е укрил непознат автомобил марка " Тойота ".

От прокуратурата прецизират, че по двете формирани досъдебни производства Димитров е бил арестуван за период до 72 часа и са внасяни претенции за установяване на мярка " задържане под стража " по отношение на него, които не са почетени от Софийски областен съд. Впоследствие ограниченията, избрани от СРС, са били протестирани от прокурори пред Софийски градски съд, само че митингите също са оставени без почитание и на Димитров са налагани по-леки ограничения за неотклонение.

Автор: dir.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР