Познанията на човека за храненето на птиците непрекъснато се развиват.

...
Познанията на човека за храненето на птиците непрекъснато се развиват.
Коментари Харесай

Съвети при хранене на папагал ара

Познанията на индивида за храненето на птиците непрестанно се развиват. Хората осъзнават значимостта на храната за развиването на пернатите си другари, за продължителността на живота им. Птиците се нуждаят от верен баланс на въглехидрати, мазнини, протеини, витамини, минерали и вода.

Папагалите имат разнообразни потребности от останалите птици. Храненето на типа ара също би трябвало да се обмисли добре и да се разиска с ветеринарен експерт.

Като цяло, добре е диетата на птицата, отглеждана в плен, да бъде близка до храната в естествените местообитания на папагалите ара. Какво ядат тези птици на независимост?

Храната на ара в дъждовните гори включва листа, плодове и семена от локални растения, ядки - като обичани са бадемовите. Мощният клюн на птицата е приспособен за чупене на твърди черупки на ядки и за изваждане на семена. Птицата обича и плодове, яде листни пъпки в гората. Храната на папагала на независимост има високо наличие на мазнини.

Как да храним домашна ара?

Обикновено на птицата се предлага примес от семена като тя най-често избира едно или две от тях като обичани. Слънчогледовите семена и фъстъците са вкусни и постоянно биват измежду определените. В хранително отношение обаче те не дават това, което е нужно на ара.

Семената и ядките са дребна част от уравновесената диета, само че са незадоволителни за пълноценно хранене. Затова 2 ядки на ден е положително решение за предложение в менюто.

Семената, зърнените храни и ядките, сочните кълнове дружно съставляват значима част от всекидневното меню на птицата. Кои семена и ядки да се включват, с изключение на към този момент упоменатите? Орехите, кедровите ядки, кашуто, конопеното семе, просото, овесът, макадамията са подобаващи за избора. Семената и зърнените храни са 70 % от храната им.

 Папагали ара

Съществена част от дневното меню на папагал ара са плодовете. Ябълките, черешите, крушите, кайсиите, прасковите, малините, портокалите, гроздето, мангото и доста други.

Зеленчуците за папагала могат да бъдат показани от цвеклото, марулите, кейлът, броколите, морковите, доматът, пащърнакът, зелето, сладките картофи и доста други.

Авокадото за папагала е измежду отровните храни. Такива са и шоколадът, алкохолът, модифицираните човешки храни, семките на самите плодове и би трябвало да се пазят от папагала.

Храненето на старата птица е 2 пъти на ден. Специалистите предлагат да се следи дневното количество храна, изядено от нея. Храната, която се сервира на папагал ара постоянно би трябвало да е добре измита, нарязана на подобаващи хапки, а прясната вода също е наложителна, както за всички останали домашни питомци.

Да не забравяме, че папагалите са измежду животните, които разграничават цветовете на храната и обичат постоянно да играят с нея. Смесването на разнообразни на цвят храни им оставя радостно чувство и по този начин храната им е по-интересна. Това наслаждение е добре да се обезпечава всекидневно при развъждане на ара.

А в случай че още не сте се сдобили с такова папагалче, само че доста желаете, вижте разгласи и цени за ара.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР