Позицията на Турция по въпроса за непризнаването на незаконната анексия

...
Позицията на Турция по въпроса за непризнаването на незаконната анексия
Коментари Харесай

Турция подкрепи териториалната цялост на Украйна

Позицията на Турция по въпроса за непризнаването на противозаконната анексия на полуостров Крим и за поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна остава неизменима. Това се споделя в изказване на турското външно министерство, публикувано през днешния ден по отношение на десетата годишнина от анексията на Крим от Русия, представено от Анадолската организация.

Министерството напомня, че изминаха 10 години от момента на анексията на Автономна република Крим от Руската федерация на основата на нелегитимния референдум на 16 март 2014 година

„ Ние ще продължим да следим деликатно развиването на събитията в Крим и на първо място ситуацията на кримскотатарските турци (кримските татари – б.ред.), една от най-важните съставни (общности) на полуострова, както и да поддържаме това в нашия предпочитан дневен ред “, се споделя в изказването на турското министерство на външните работи.

„ Ние още веднъж удостоверяваме, че не признаваме тази фактическа обстановка, която всъщност съставлява нарушаване на интернационалното право, както и нашата поддръжка за териториалната целокупност и суверенитета на Украйна “, декларира министерството.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР