Позицията на Турция относно придобиването на руските системи за противоракетна

...
Позицията на Турция относно придобиването на руските системи за противоракетна
Коментари Харесай

Турция непреклонна за закупуването на руските С-400

Позицията на Турция по отношение на придобиването на съветските системи за противоракетна защита С-400 остава непроменена и въпросът е " завършена договорка ". Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че договарянията с Вашингтон за нови самолети F-16 вървят добре.

През декември 2020 година Съединените щати постановиха наказания на отбранителната индустрия на Турция, която е член на НАТО, поради С-400 и изхвърлиха Анкара от програмата за стелт изтребители F-35, в която страната беше производител и покупател. Анкара твърди, че този ход е неправдив.

На връщане от срещата на върха на НАТО в Брюксел Ердоган изрази вяра позитивните договаряния за закупуване на нови самолети F-16 и комплекти за рационализация от Вашингтон да дадат резултат.

Той също по този начин отхвърли изказванията, че представители на Съединени американски щати импровизирано са повдигнали пред Турция малко евентуалната опция за изпращане на системите С-400 в Украйна на фона на съветската инвазия, като акцентира във връзка с Вашингтон, че " всичко, което вършат, е да провокират ужас ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР