Позицията на премиера Бойко Борисов е, че подадените след трагедията

...
Позицията на премиера Бойко Борисов е, че подадените след трагедията
Коментари Харесай

Бъчварова: Няма предпоставки за предсрочни избори

Позицията на премиера Бойко Борисов е, че подадените след нещастието в Своге министерски оставки не се нуждаят от ново разискване, само че съдружните сътрудници мислят друго и по тази причина ориста на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев ще бъде решена на лидерски съвет. Това изясни в студиото на „ Тази неделя” по БТВ началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Тя не удостовери появилата се информация, че Нанков въпреки всичко ще резервира поста си.

Вицепремиерът Валери Симеонов упрекна Борисов, че кадрува еднолично във властта. Според Бъчварова това не дава отговор на истината. „ Много е значимо предвид на това, което искаш да постигнеш, да имаш мощен механизъм, с цел да го наложиш и отстоиш. Централизиране на ръководството и персонализиране на ръководството са разнообразни неща”, акцентира тя.

И даде образец за това, че властта на Борисов дори в границите на ГЕРБ не е безспорна – парламентарната група на партията се е оповестила срещу оставките на министрите.

Симеонов съобщи преди дни, че България, а не рейтингът би трябвало да е над всичко. „ Стана елементарно да обвиняваш за всичко търсенето на рейтинг, не виждам кой е този механизъм, който ще увеличи рейтинга след такова решение”, разяснява Румяна Бъчварова.

Според нея държавното управление работи добре макар другите мнения – в това число и с присъединяване на водача на НФСБ и на туристическия министър Николина Ангелкова. Ще вземе ли Валери Симеонов нейното ведомство? „ Трябва да реши той самият, като вицепремиер няма лична администрация. Когато има отраслово министерство е по-лесно да извършва функционалността си за координация”, отговори Бъчварова.

Ще се стигне ли до предварителни избори? „ Сегашното държавно управление е законно определено, има болшинство и демократичният цикъл е 4 години. Желанието да свалиш държавно управление в този интервал е подривна активност, тъй като във всичките тези и рецензии се екстраполира персоналното предпочитание на някого да пристигна на власт”, разяснява Бъчварова.

Тя не пожела да отговори дали ще бъде изпратена като дипломат в Израел, само че беше безапелационна, че няма да оглави още веднъж Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР