Позицията на парламента трябва да е позиция срещу всички форми

...
Позицията на парламента трябва да е позиция срещу всички форми
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Позицията на парламента трябва да е срещу всички форми на насилие

Позицията на Народното събрание би трябвало да е позиция против всички форми на принуждение.

Такова мнение изрази Десислава Атанасова от ГЕРБ в студиото на предаването " Лице в лице " по адрес на насилието по време на антиправителствените митинги предишното лято.

" Когато обсъждаме въпроса с насилието, това би трябвало да касае всички жители, които са били обект на принуждение. Имаше голям брой служители на реда, които часове наред бяха замеряни, имаше такива, които бяха с раздрани униформи. Въпросът дали това е задоволително, трябваше също да бъде заложен в Народното събрание през днешния ден ", сподели тя.

Атанасова насочи рецензии към свои колеги-народни представители, които " вадят политически дивиденти от обстановката ".

" Разбрах, че Николай Хаджигенов е авдокат на част от тези младежи. Днешната тематика се трансформира в апотеоз на неговата адвокатска кариера, което съгласно мен е недопостумо. Не следва някой да бъде употребен, с цел да се вадят политически дивиденти и е тъпо, че избрани политици си разрешават да го вършат ", съобщи Атанасова.

Според нея някогашните вътрешни министри са предпочели да поднесат своите извинения в коридорите на Народното събрание, с цел да не се нажежи ненужно напрежението в залата.

" Една година след събитията ми е мъчно да преценява какво е съответното наказване. Личното ми мнение е, че е трябвало да бъде по-сериозно. Факт е обаче, че единият от служителите на реда е обжалвал решението, което значи, че той приема назначената инспекция по различен метод ", гласеше коментарът на депутата от ГЕРБ-СДС по адрес на наложените санкции на чиновниците на реда.

Десислава Атанасова удостовери, че от парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да употребяват времето, планувано в Конституцията, за предложение на държавно управление и те ще върнат мандата в деня, в който бъде връчен от президента.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР