Позицията на Изправи се БГ! Ние идваме! е непроменена. Ние

...
Позицията на Изправи се БГ! Ние идваме! е непроменена. Ние
Коментари Харесай

Манолова: Няма да подкрепим правителство, което инсталира лица на ГЕРБ и ДПС

Позицията на „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” е непроменена. Ние не желаем министерски кресла или присъединяване във властта, само че ние сме безапелационни, че няма да подкрепим държавно управление, в което има опити за инсталиране през парадния вход или през задната врата на лица и въздействия, свързани с ГЕРБ, Движение за права и свободи и техните другарски кръгове. Това сподели Мая Манолова пред публицисти в Народното събрание.

Затова, по думите й, през вчерашния ден светна алената лампичка за ранно предизвестие в тяхното изказване. „ Ранно предизвестие, тъй като считаме, че би било замяна на волята на протестиращите жители и на българския народ обезпечаването на опция на ГЕРБ, Движение за права и свободи и олигархичните им кръгове да въздействат върху образуването на новото държавно управление ”, сподели тя. Манолова уточни, че това още повече е неприемливо след неуспеха на първия кабинет, препоръчан от " ИТН ".

„ Днес в залата изявлението на " ИТН " беше приветствано от ГЕРБ и от Движение за права и свободи. Тези, които показваха наслада бяха ГЕРБ и Движение за права и свободи. Защо? Защото и за ГЕРБ и за Движение за права и свободи, е наслада, само че за нас не е по този начин. Затова ние намираме четири групи аргументи, заради които да включим алената лампичка за ранно предизвестие ”, сподели Манолова.

Тя уточни, че първият кръг от аргументи са етични. „ Ние считаме, че има задоволително основателни аргументи за терзание, че е допустимо въздействие, че е допустима дългата ръка на ГЕРБ и на Движение за права и свободи при сформирането на новото държавно управление. Категорично това би било замяна на волята на жителите от митингите, което ние от „ Изправи се БГ!Ние идваме! ” няма да позволим ”, акцентира тя.

Вторият кръг от аргументи, които уточни, са политически. „ Включването на Движение за права и свободи в договарянията за сформиране на ново държавно управление на процедура подменя болшинството на смяната. Мнозинството на смяната беше образувано на митингите, на площада, от жителите, а не в коридорите и при договарянията в Народното събрание ”, сподели още тя.

Тя съобщи, че те изчакали задоволително време, с цел да видят ясни знаци от " ИТН ", че няма да бъде позволено въздействие на Движение за права и свободи, на ГЕРБ, на олигархични кръгове и че ще има явен знак на разграничаване сред диалозите, които те решиха и водят с Движение за права и свободи и диалозите с останалите партии и по-специално с партиите на митинга. Нищо такова нещо не се случи, сподели тя.

Манолова сподели, че е още веднъж препотвърждаваме, че не желаят и в никакъв случай не са желали, нито са заявявали искания за министерски кресла, за парцелиране на властта, за присъединяване на представители на тяхната парламентарна група и на техните две придвижвания в идната власт.

Тя уточни, че математически 13- те гласа в Народно събрание на „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” дават опция за основаването на 4 други конфигурации.

„ Нашето присъединяване или безучастие в гласоподаване не дефинира формата на последващо държавно управление, което би могло да бъде структурирано и подкрепено с гласовете на " ИТН " и ГЕРБ - 128 гласа, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - 128 гласа, " ИТН ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия - 130 гласа, " ИТН ", Демократична България " и Българска социалистическа партия - 135 гласа ”, сподели тя.

Тя заключи, че поддръжка на „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” не е решаваща за последващо държавно управление, само че те виждат тяхната роля като поръчител да не позволен замяна на волята на жителите от площадите, на волята на българския народ. „ Затова ние няма да подкрепим държавно управление, което дава опция за инсталиране персонално, а и на въздействия, на партиите ГЕРБ, Движение за права и свободи и на техните другарски кръгове и питаме: какво се промени? ", сподели още Мая Манолова.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР