Позицията на Гърция по въпроса за непризнаването на едностранно обявената

...
Позицията на Гърция по въпроса за непризнаването на едностранно обявената
Коментари Харесай

Катерина Сакеларопулу: Гърция е готова да подкрепи както Белград, така и Прищина по пътя към нормализиране на техните отношения

Позицията на Гърция по въпроса за непризнаването на едностранно оповестената самостоятелност на Косово остава същата и поддържа споразуменията на Косово и Сърбия в Охрид, които водят до нормализиране на връзките, сподели президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу, която идва през днешния ден на публично посещаване в Белград, оповестява.

Пред вестник „ Политика “ тя изясни, че Гърция е вярна на политиката си на Западните Балкани и следва прагматичен и градивен метод във връзка с така наречен Косово, която има за цел подсилване на стабилността и сигурността.

" Позицията на Гърция за Косово остава непроменена. Нашата градивна политика към Косово е в сходство с тази позиция, предизвиква развиването и укрепва стабилността и сигурността на Западните Балкани ", сподели още Катерина Сакеларопулу.

Президентът на Гърция приветства напредъка, реализиран на двете срещи сред Белград и Прищина в Брюксел и Охрид със съглашението и приложението за осъществяване.

" Гърция е подготвена да поддържа както Белград, по този начин и Прищина по пътя към нормализиране на техните връзки и да способства за интернационалните старания за възстановяване на сигурността, стабилността и просперитета на хората в района ", разяснява Сакеларопулу.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР