Позицията на българското правителство за ударите в Сирия е разумна

...
Позицията на българското правителство за ударите в Сирия е разумна
Коментари Харесай

Георги Първанов: Има напрежение между институциите

Позицията на българското държавно управление за ударите в Сирия е рационална и пази българския интерес, уточни президентът Георги Първанов по Българска национална телевизия. Той разяснява, че не отркива основни разлики сред позициите на държавното управление и президента Румен Радев. Според Първанов, сред президента и другите институции има напрежение.
Относно КСНС, не би трябвало да не помнят от двете страни на "Дондуков ", че това е единственото място, където може да се съберат и да се схванат вероятно или най-малко да покажат, че работят еднопосочно, изясни Първанов.
За никакво бягство от Европейски Съюз не може да става дума. Това, че има една сдържано-критична или по-скоро тревожна позиция, изразена в документа, не е съображение да подозираме президента, че желае да извади България от Европейски Съюз или от НАТО. Добрата, мощната позиция би трябвало да се цени.
Без подозрение има някакво напрежение, само че не мога да приказвам за "война " като някогашен висш главнокомандващ. Очевидно е, че някой се пробва да предизвика това напрежение. Няма нищо неприятно, че авансово се съгласува и се приема една позиция по време на КСНС.
В един миг обаче, би трябвало да се одобри смяна в Закона за КСНС и направената с консенсус позиция в този съвет при президента с присъединяване на изпълнителната власт, на парламентаристите, да бъде наложителна за осъществяване ", счита Георги Първанов.
Според него поръчките за понижаване на привилегиите на депутатите са сиромахомилство. По думите му тази концепция на Българска социалистическа партия не демонстрира визионерство, а по-скоро недостиг.
Виж още Българска социалистическа партия предлага анулация на привилегиите на депутатите "Въпросът не е в това депутатите да ги създадем небогати, въпросът е в това, че те да работят по този начин, че хората да живеят по-добре. Да има по-добри закони. Прекалено допълнително ми идват тези диспути. Помня дебатите, които сме имали преди време с Иван Костов по времето на държавното управление на Сакскобургготски. Мисля, че равнището там беше много по-високо ", уточни Първанов.
Във връзка с проблема със структурите АБВ в Благоевград, които са се включили към Българска социалистическа партия, Първанов разяснява, че това е един неприятен сюжет.
"Ще поздравя госпожа Нинова, че с този огромен триумф съумя да прибере един изнемощял, отхвърлен от структурите на АБВ член. Нашата конструкция си действа, работи добре ", съобщи създателят на АБВ. Според него този случай, който е бил раздухан в медиите, явно би трябвало да внуши, че монополът в лявото стои още веднъж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР