Позицията на България за струпването на руско-украинската граница е изцяло

...
Позицията на България за струпването на руско-украинската граница е изцяло
Коментари Харесай

Петков: Подкрепяме НАТО и ЕС в позицията срещу Русия, която заплашва Украйна

Позицията на България за скупчването на руско-украинската граница е напълно в звук с тази на НАТО и Европейски Съюз. Това съобщи доскоро министър председателят Кирил Петков при първото си посещаване в Брюксел. То стартира със среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Вярваме, че най-хубавият метод за разрешаване на такива спорове е дипломатическият. И се веселя, че и вие споделяте същото мнение ", обърна се Петков към домакина си. И предложения Столтенберг да посети България.

България може да извърши поставената от НАТО цел да изразходва годишно 2 на 100 от своя БВП (БВП) за защита, като влага в нов мост над Дунав, сподели Петков в отговор на въпрос. Тук той направи неточност – само че тя очевидно въобще не бе инцидентна.

" Когато обсъждаме вложенията във военната инфраструктура, виждаме, че може да има доста огромна синергичност сред военната и гражданската инфраструктура с военни цели. Когато включим тази част от инфраструктурата, особено тази с военни цели, да вземем за пример за втори мост над Дунав край Русе, това ще е доста забавно от стратегическа позиция. Както знаете, имаме единствено един мост над Дунав. Когато включим тези вложения, мисля, че доста сполучливо ще реализираме задачата за 2 % ", сподели той.

В реалност в България има два моста над Дунав – край Русе и край Видин. Възможно е Петков да е имал поради нов мост.

Столтенберг от своя страна приветства обстоятелството, че България влага в нови бойни самолети, морски патрулни съдове и бронирани коли.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР