Позицията на България по нотата на руския посланик в София

...
Позицията на България по нотата на руския посланик в София
Коментари Харесай

Очаква се позиция на България по ултиматума на Митрофанова, срокът изтича точно в 12 часа

Позицията на България по нотата на съветския дипломат в София Елеонора Митрофанова, с която тя упорства до 12 часа да бъдат оттеглени настояванията за отзоваване на 70 дипломати и чиновници на съветските представителства у нас, се чака през днешния ден.

След чуване на председателски съвет в Народното събрание късно нощес министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска заяви, че чака инструкции от премиера. Запитана дали има данни, че всички 70 души са работили против ползите на България, Генчовска отговори: Трябва да попитате ДАНС, във Външно министерство идват единствено имена с персонални данни. Няма отчет, има две писма със описи, подписани от ръководителя на ДАНС.
Председателят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов разяснява, че председателският съвет на Народното събрание не може да се занимава с осъществяване на разследване. Става дума за извънредно комплицирани процеси, административни, политически, които сега бяха показани по избран метод, уточни той. Докато не се обясни цялата картина, всичко, което ще чувате, ще бъдат най-различни тълкования, разяснява Иванов.

Има два листата с лица, за които ДАНС твърди, че има друга степен на заплаха за националните ползи, уточни Иванов. " Ако ДАНС твърди, че е присъединило в тези описи хора, за които не е имало задоволително учредения, това повдига въпроса за отговорността на ръководителя на ДАНС за какво го е направил. Но това са неща, които ние не можем в председателския съвет да ги откриваме ", разяснява той.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че на председателския съвет е разискван фактическият състав на отчетите, които са били показани на Съвета за сигурност при премиера. Според Костадинов Петков е употребявал структурите на държавната власт за персонална политическа полза и ще сезира прокуратурата за това. " Точно заради тази причина ще изготвим сигнал до прокуратурата и ще желаеме Кирил Петков да бъде неотложно разследван ", сподели Костадинов.

Председателят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов съобщи, че Кирил Петков основава безпорядък в страната, тъй като си отива от власт. И го упрекна в неистина.

" Вие чухте ли ме какво ви споделих, че той е измамник. Лъже. Няма нито един отчет на ДАНС. Няма никакво решение на съвета. Има устни разпоредби. На този съвет са обсъждали напълно друго нещо. Външно са предложили реципрочно понижаване на дипломатическите корпуси, тъй като руснаците са повече от нас, само че това не е шпионаж. Това е друга процедура и би трябвало един месец ", уточни Тошко Йорданов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР