Позицията на България към преговорния процес с РС Македония се

...
Позицията на България към преговорния процес с РС Македония се
Коментари Харесай

Кирил Петков: В коалицията имаме ясна обща позиция по Северна Македония

Позицията на България към преговорния развой с районен съд Македония се резервира, надграждаме я с пет комисии. На 18 януари отиваме на диалози, с цел да покажем, че добросъседството е главен принцип във взаимоотношенията ни. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на първия блиц надзор в Народното събрание за новата 2022 година.

Депутатът от групата на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева зададе въпрос на премиера Кирил Петков по отношение на позицията на Република България по отношение на Република Северна Македония. Тя попита министър-председателя дали държавното управление има желание да измененията съществуващото национално единодушие във връзка с РСМ и да го размени с друго.
Експерт: Натискът от Съединени американски щати върху България за еврочленството на районен съд Македония ще се ускорява
Най-важното е оптимално мощната външнополитическа активизация и оптимално мощното говорене и обяснение на нашата позиция, каквото ли...
Прочети повече
" Искам да заявя доста ясно, че позицията на Република България към преговорния развой с РСМ се резервира тъкмо както беше заложено в съдружното ни съглашение. Тази позиция е същата, ние я надграждаме с 5 обособени разнообразни комисии, които да надградят тези връзки. Комисия по инфраструктура – аз не разбирам за какво ние през 2021 година нямаме нито един полет от София до Скопие, нямаме една влакова линия. Не разбирам за какво нямаме общ културен календар. Не разбирам за какво нямаме взаимоотношение сред нашите бизнеси ", отговори Кирил Петков.

Той увери, че в обединението има безусловно ясна обща позиция, която е съгласувана пред очите на целия български народ. 

" Имаме цялостна съгласуваност в Министерски съвет по тематиката. С това, че отиваме на диалози на 18 януари, демонстрираме, че добросъседството е главен принцип на взаимоотношенията ни с РСМ. Надявам се, че нашето държавно управление ще покаже разликата сред положителни проекти и осъществени резултати ", добави той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР